Eesti 3 x 3 naiskond (vasakult): Tatjana Razguljajeva, Kadri Uiga, Kadri-Ann Lass ja Marie Roosalu, nende keskel treener Jaanus Levkoi. Foto: TÄNAVAKORVPALL.EE
Korvpall
26. august 2014, 09:00

Korvpallitüdrukud said noorteolümpial ameeriklastelt kiita

Hiinas, Nanjingis peetavatel noorte suveolümpiamängudel jõudis 3 x 3 U18 korvpallinaiskond veerandfinaali, kus alistus võimsale USAle 12:21. Neidude peatreeneri Jaanus Levkoi sõnul oleks ameeriklastega võidud vastamisi minna ka hiljem, karuteene tegid eelnevad kaotused alagrupimängudes.

Alagrupiturniiril viis võitu ja neli kaotust saanud naiskond (Kadri-Ann Lass, Tatjana Razguljajeva, Marie Roosalu ja Kadri Uiga) alistas eile hommikul 14.10 1/16 finaalis Taiwani ning õhtul oli vastaseks seni kõik mängud enne normaalaja lõppu kinni pannud USA. Eestlannad hakkasid aga ameeriklannadele tõsiselt vastu ning pool mängu püsis vahe kõigest kolm-neli punkti.

"Kuus minutit sai USA esimest korda tõelist vastast tunda, siis väsisime," tõdes peatreener Jaanus Levkoi. Eestlaste mäng lagunes – Razguljajeva näpp väändus tagurpidi ning koondist ta palju aidata ei saanud. Lass viskas küll 8 punkti, kuid ameeriklannade naiskonnatöö oli tugevam.

"Tüdrukud mängisid tõesti hästi, kuid midagi pole teha – alla ei antud, aga jõu vastu ei saadud. Ameeriklased kiitsid tüdrukuid väga," rõõmustas Levkoi.

Alagrupiturniiri lõppedes kolm kaotust järjest saanud koondisel jäävad kripeldama allajäämised Ungarile ning Saksamaale, nendeta oleks saadud vältida ka USAga nii varases faasis kokkuminekut.

"Play-off erineb alati finaalmängudest, USA vastu näidatud mänguga oleks võinud ükskõik, keda teist sellel turniiril võita. Tase oli niivõrd ühtlane. Kõik mängijad on kõrge individuaalse tehnikaga, paljud mängijad on ka naiste võistkondades. 12 sekundiga ei jõuagi ju muud, kui lihtsaid katteid teha," iseloomustas ta mängude intensiivsust.

Tema sõnul oli terve turniir väga pingeline ning hoolimata hilisest mänguajast (vahel joosti platsile isegi kell pool kümme õhtul– M. L.) jättis oma jälje ka kliima.

"Kuumus, niiskus, päikest ei ole, midagi ei kuiva. Siis lähed platsile ja kõik on nii intensiivne ja kiire – kõik see kümme päeva järjest ära taluda on raske," kinnitas Levkoi. "Eesmärgiks oli võimalikult kõrge koht ära tuua. Kokkuvõttes võib tüdrukutele väga tubli nelja panna," arvas ta.