Talisport
26. august 2014, 07:00

16aastane Eesti iluuisutaja esindab nüüd Prantsusmaad (11)

Rahvusvahelise Uisuliidu juunioride GP-etapil Courchevel’is esindas 16aastane eestlane Daniel Albert Naurits Prantsusmaad, saavutades üksiksõidus kümnenda koha ja kogudes 150,88 punkti.

Veel kaks talve tagasi Eesti värvides juunioride MMil võistelnud Naurits läks Nice’i elama ja treenima perekondlikel põhjustel, sest saatuse keerdkäigud viisid esmalt sinna tema ema.

16aastase Nauritsa esimese treeneri Irina Kononova kinnitusel oli õpilase siirdumine Prantsusmaale sündmuste loogiline käik. "Muidugi oli mul väga kahju, et ta pidi ära minema," räägib iluuisutaja endine juhendaja. "Ega meil andekaid sportlasi eriti palju olegi."

Kononova sõnul harjutas Naurits püüdlikult. "Juba enne lahkumist Prantsusmaale tegi ta kolmekordseid hüppeid," märgib Kononova. "Olen poisi käekäiku natuke jälginud. Vaatasin Youtube’ist ka tema võistlemist Courchevel’is. Arengut on märgata, ent arvestades tema praeguseid võimalusi, võiks edasiminek olla veelgi suurem," lisab ta.

Tegelikult olevat Naurits tahtnud jätkata Eesti värvides, avaldab Kononova. "Miks ta ikkagi Prantsusmaad esindab?" küsib ekstreener. Ja vastab: "Minu teada saab ta seal peaaegu kõik tasuta. Kui ta võistleks Eesti eest, tuleks aga ise maksta. Nii palju raha olnuks siin tema jaoks raske leida."

Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura ütleb, et Nauritsa üleminek Prantsusmaale väga suureks teemaks ei paisunud.

"Kuna ta oli juba Eestit esindanud, pidi ta ühe aasta vahele jätma, alles siis tohtis Prantsusmaa eest võistlema minna," selgitab Kuura. "Sportlikus mõttes Naurits toona ju kõige teravam pliiats polnudki. Aga kui ta pääses Prantsusmaad esindama, siis on vahepeal toimunud korralik areng. Tubli poiss, soovin talle edu! Eks meilgi kasva uued tulevikumehed peale."

Juba 25. septembril võib Nauritsat võistlemas näha Tallinnas Rahvusvahelise Uisuliidu juunioride GP-etapil.