Konstantin Vassiljevi karjäär jätkub Gliwice Piasti ridades.Foto: piast-gliwice.eu
Jalgpall
26. august 2014, 16:39

INTERVJUU | Poola siirdunud Konstantin Vassiljev: sain endale huvitava töökoha! (1)

Eesti jalgpallikoondislase Konstantin Vassiljevi kaks kuud kestnud klubiotsingud on lõppenud. Rahvusmeeskonna mängujuht sõlmis aastase lepingu Poola klubi Gliwice Piast, mis lahendas mure tuleviku pärast: "Vorm läheb iga päevaga paremaks ja emotsioonid on väga positiivsed!"

Gliwice Piast saavutas Poola kõrgliigas tunamullu neljanda ja mullu 12. koha. Hetkel, kui Poola kõrgliiga hooaega mängitud kuus vooru, on klubi 16 meeskonna seas eelviimasel ehk 15. kohal.

Kostja, palun kirjelda, kuidas Gliwice Piast sinust huvitus ning kuidas läbirääkimised kulgesid?

Kõik toimus üpris kiiresti. Klubi tegevdirektor Zdzislaw Krecina helistas mu agentidele ja edastas sõnumi, et Piast on minust väga huvitatud. Otsustasime kohale tulla. Esimesest kontaktist lepingu allkirjastamiseni kulus vaid neli päeva, mille jooksul sain Piastist hea pildi ette – tegu on hästi organiseeritud klubiga, kelle tabelikohta (hetkel 16 klubi seas 15. – toim) võime kindlasti parandada.

Paari nädala eest ilmnes, et sinust on huvitatud Iisraeli kõrgliigaklubi Petah-Tikva Maccabi. Kui lähedal oli nendega liitumine ja millised variandid sul veel suve jooksul laual olid?

Mul oli pakkumisi enne seda, mis juhtus Permi Amkaris (Vassiljevi koduklubi 2011. aasta sügisest tänavu suveni). Ütlesin neile ära, sest eeldasin, et jätkan Amkaris, aga siis otsustas sealne treener, et ei soovi mind. Säärane asjade käik muutis olukorra raskemaks, sest klubides, kes enne minust huvitusid, oli antud positsioonidele juba jalgpallurid leitud.

Iisraeli variant oli tõesti, aga langes lõpuks ära. Klubi juhtkonna suhtumises oli Iisraelis ja Poolas väga suur vahe ning see ongi põhiline põhjus, miks ma olen nüüd Piasti mängija.

Kas mingil määral mõjutas otsust ka tõik, et Poola on kodule palju lähemal kui Iisrael?

Võib-olla mingil määral, aga mitte oluliselt.

Klubiotsingute ajal hoidsid toonust Tallinna Flora treeningutel. Milliseks hindad oma hetkevormi?

Ütleme nii, et pigem õnnestus mul möödunud kahe-kolme kuu jooksul vormi hoida kui mitte. Ma pole praegu tippvormis, aga lähen iga päevaga paremaks. Lisaks on emotsioonid väga positiivsed, mis samuti tähtis. Lõpuks on klubi olemas ja saan meeskonnaga trenni teha. Lihtsalt peab iga päevaga paremaks minema!

Millise mulje Gliwice Piast seni jätnud on? Millist jalgpalli klubi mängib?

Esmaspäevast Piasti mängu Belchatowiga (0:0 viik – toim) vaadates nägin, et tegu on meeskonnaga, kes tahab korralikku jalgpalli mängida ja kel on selle jaoks ka mängijad olemas. Loodan, et saan kaasa aidata. Praegused tulemused (Piastil on kuue vooru järel kirjas kolm viiki ja kolm kaotust – toim) ei tundu olevat õiged.

Kuidas Poola kõrgliiga taset iseloomustad? Eelmised kolm hooaega su mängupaigaks olnud Venemaa meistriliigale jääb see ju alla?

Poola kõrgliiga keskmine tase on minu meelest väga hea. Ning klubide organisatoorne tase vahest paremgi kui Venemaal. Sain endale huvitava töökoha! Lõdva jalaga ei saa Poola kõrgliigas kunagi platsile minna. Motivatsiooni puudust küll tekkida ei tohiks, sest meeskonnad on siin võrdsed.

Ma ei muretse Poolas kogetava mängutaseme üle. Kui mul olnuks võimalus liituda mõne Venemaa tippklubi, näiteks Moskva Lokomotiivi või Moskva CSKAga, siis kindlasti oleksin läinud. Aga seda võimalust polnud. Tunnen end praegu Poolas väga hästi. Ja äkki on nii isegi parem.

Sõlmisid Piastiga ühe-aastase lepingu. Oli see pigem klubi või sinu soov?

See oli kokkulepe, mis mõlemale osapoolele praegusel hetkel kõige parem. Õpime teineteist tundma ja siis võib see leping igal hetkel kasvõi viie-aastaseks muutuda. Klubi oli praegugi valmis pikemaks, aga ühe-aastane kontraht oli kõigi jaoks okei.