Eesti käsipallikoondisel pole kaks kuud enne EM-valiksarja algust peatreenerit.Foto: ARNO SAAR
Käsipall
26. august 2014, 20:30

Käsipallikoondise peatreeneri otsimine jätkub kolmel rindel

Täna kogunenud Eesti Käsipalliliidu juhatus kulutas enamiku koosviibitud ajast Eesti meeste koondise peatreeneri – täpsemale tema puudumisega – seotud temaatika peale. Lahenduse leidmise tagumiseks tähtajaks seati 15. september.

Alaliit on peatreenerit otsinud kolmest suunast. Välismaalt on variandid Rootsist ja Venemaalt, maha pole ka maetud mõte jätkata kodumaise juhendajaga. Konkreetseid nimesid käsipalliliit avaldada ei taha. "Juhatus volitas mind kõigi kandidaatidega läbirääkimise jätkama. Kõik rauad on endiselt tules," selgitas olukorda peasekretär Pirje Orasson.

Tagumiseks tähtajaks, millal meeste koondise peatreener paigas peab olema, seati 15. september. Eesti koondise jäi peatreenerita, kui 2012 Kalmer Mustingult ameti üle võtnud Jüri Lepa leping suve keskel lõppes.

Eesti koondisel ei õnnestunud kevadel välja rabeleda mudaliigast ehk jõuda EM-valiksarja põhiturniirile. Seetõttu alustatakse juba sel sügisel kvalifitseerumist 2018. aasta EMiks – oktoobri lõpus ja novembri alguses mängitakse Gruusiaga ja juunis kaks korda Luksemburgiga.

Alagrupi võidu puhul ootab 2015 sügisel ees play-off, kus panuseks pääs EM-valiksarja põhiturniirile, kus osalevad Euroopa 29 tugevamat käsipalliriiki. 2016. aasta jaanuaris ootavad rahvuskoondist MM-valikmängud.

Kuna kalender on hõre, ei kavatse käsipalliliit palgata täiskohaga peatreenerit. Ka juhul, kui otsustatakse välismaalase kasuks, ei hakkaks peatreener alaliselt Eestis viibima, vaid jätkaks tööd ka klubirindel.