Manchester United sai tugevuselt kolmandas liigas mängiva Milton Keynes Donsi käest 0:4 kolki.Foto: EDDIE KEOGH
Jalgpall
27. august 2014, 00:04

VIDEO: Rappis nagu rannamees rotti - Manchester United sai madalama liiga klubi käest 0:4 kolki (7)

Inglismaa jalgpalli liigakarikasarja – tähtsuselt teine kodune karikasari – teises ringis kaotas Manchester United võõrsil 0:4 tugevuselt kolmandas liigas mängivale Milton Keynes Donsile. NB! Eelmises lauses ei ole mitte ühtegi faktiviga.

Man Unitedi peatreener Louis van Gaal andis küll kõigile pühapäevases 1:1 mängus Sunderlandiga põhikoosseisu kuulunud kümnele väljakumängijale vaba päeva (ning täna ostetud Angel di Maria ootab tööluba), aga see ei tähenda, et 20kordne Inglismaa meister mänginuks tundmatute nimedega. Algkoosseisus olid näiteks David de Gea, Johnny Evans, Shinji Kagawa, Javier Hernandez ja Danny Welbeck ning 20. minutil sekkus vahetusest Adnan Januzaj (asendas vigastada saanud Kagawat).

Tunamullu Inglismaa meistriks tulnud Man Unitedi esitus oli aga nii halb, et see oli lihtsalt hüsteeriliselt naljakas. MK Donsi meeskond on kokku ostetud 235 000 naela eest, mis on vähem kui Rooney nädalapalk. Ometi rappis see vahva ja vapper meeskond oma kuulsat külalist nagu rannamees rotti.

Kui William Grigg MK Donsi 25. minutil juhtima viis, ei pannud see eriti kedagi kulmu kergitama. Karikamängudes ikka juhtub, et väetim osapool (kodupubliku toel) suuremat hammustab. Vahel suudetakse seejärel lõpuni rinnetki hoida ja üllatus sepistada. Aga MK Dons ei hoidnud teisel poolajal rinnet, vaid sooritas lahingmarsi, mille tulemusel jäid kuulsast Man Unitedist alles suitsevad rusuhunnikud ja kärssavad liharibad. 63. minutil lõi Grigg 2:0, 70. minutil tegi Benik Afobe 3:0 ja 84. minutil 4:0.

Tegu on sisuliselt 2004. aastal asutatud Donsi ajaloo suurima võiduga ja 1878. aastal alguse saanud Man Unitedi ajaloo ühe absurdseima kaotusega.

Näiteks nii sündis MK Donsi 2:0 juhtima viinud värav: