Keio Kuhi.
Korvpall
27. august 2014, 07:00

Eesti kossukoondis võib eksootidega uuesti kohtuda

Korvpallikoondise tänavune suvi sai nelja Hispaanias Guadalajaras peetud mänguga läbi, jätk tuleb alles tuleval suvel. Korvpalliliidu peasekretär ja koondise mänedžer Keio Kuhi kinnitas, et talvel, keset klubihooaega koondist kokku ei võeta.

Treeneritega on põgusalt arutatud tuleva, EM-finaalturniiri aasta mõtteid. "Soovime kodus korraldada traditsioonilise nelja meeskonna turniiri ja veel mõne sõprusmängu. Lisaks osaleda ühel turniiril kusagil välismaal. Ideaalis võiks EMi eelsete kontrollmängude arv jääda 7–10 piiresse. Konkreetsemaks pole asi läinud, tegelesime tänavuste mängudega," rääkis Kuhi.

Ta on küsinud Eesti kõigi tänavuste vastaste käest, kas nood oleks huvitatud ka järgmisel suvel kohtumisest. "Kõik on öelnud, et nad on põhimõtteliselt nõus, aga reaalseid kokkuleppeid ei saa praegu veel sõlmida," märkis korvpallijuht.

Kas Argentiina vastas kah niimoodi? "See on keerulisem lugu. Hea, et me praegugi nendega mängida saime!" muheles Kuhi.

Endiselt pole veel selge järgmise aasta EM-finaalturniiri korraldaja(d). Alagrupid loositakse millalgi sügisel-talvel. Euroopa meeskondadega saab kontrollmänge hakata kokku leppima pärast alagruppide koosseisude selgumist.

B-koondise projekti nimetavad kõik vajalikuks, aga kas ja millisel kujul see jätkub, pole veel selge. Kuhi märkis, et tuleval suvel peetakse universiaad, mille koondisse peaks sattuma mitmed B-koondisega töös olnud mängijad.