Jaak Mae.Foto: Tiina Kõrtsini
Talisport
27. august 2014, 09:00

Suusatamise Otepää MK-etapil muudetakse sprindirada (4)

Jaanuaris toimuval Otepää MK-etapil muudetakse Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) soovitusel sprindirada.

Äsja käis Eesti suusamekas FISi neljaliikmeline delegatsioon eesotsas rajadirektor Pierre Mignereyga ning uuris, kuidas edenevad 17. ja 18. jaanuaril 2015 peetava MK-etapi ettevalmistustööd.

"Tegelikult öeldi juba 2012. aastal, et kui tahame tulevikus kindlasti korraldada klassikaetappi, siis tuleb rada muuta," rääkis Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae. "Meie soov on teha ikkagi klassikaetapp, sest selles sõiduviisis on Eesti sportlastel olnud paremad tulemused."

Mae sõnul pakuti FISile välja kaks varianti. Meeste rada tuleb 1,5 ja naistel 1,2 kilomeetri pikkune. Stardikoridor läheb nüüd lasketiiru eest läbi ja rada kujundatakse niisuguseks, et ühelgi sportlasel ei tekiks isegi mõtet seda läbida uisusuuskadega.

Kui 17. jaanuaril on Otepääl kavas individuaalne klassikasprint, siis järgmisel päeval sõidetakse tiimsprint vabatehnikas.

Eesti sprinterite tuumik on veebruaris Falunis MMiga kulmineeruvaks hooajaks valdavalt valmistunud kodumaal, korra harjutati ka Soomes Vuokatti suusatunnelis. Plaanis on veel üks Vuokatti laager, esimesele lumele minnakse oktoobri lõpus, siis treenitakse Šveitsis Davosis. Distantsimehed (Aivar Rehemaa, Karel Tammjärv, Algo Kärp ja Raido Ränkel) lähevad 1. septembril Ramsausse keskmäestikulaagrisse.