Louis van GaalFoto: EDDIE KEOGH
Jalgpall
27. august 2014, 00:39

Louis van Gaal pärast häbistavat keretäit: me teame täpselt, mida me teeme

Manchester United pidi vastu võtma klubi ühe häbiväärseima kaotuse, kui liigakarikasarja teises ringis kaotati kolmandas liigas mängivale MK Donsile koguni tulemusega 0:4. Unitedi peatreener Louis van Gaal üritas nahatäie järel siiski säilitada optimismi. Nagu oli mäletatavasti kombeks ka tema eelkäijal David Moyesil.

Van Gaal oli teinud võrreldes pühapäevase liigamänguga koosseisus kümme muudatust, kuid sellekohase küsimuse peale kostis ta, et ei kahetse taolist käiku: "Ei, probleemi tuleb analüüsida ja seda olen ma juba teinud. Meil on üheksa vigastatud mängijat ning täna oli meil platsil väga noor koosseis. Ma nägin, et nad tahtsid anda endast absoluutselt parimat ja seega ei saa ma neilt ka midagi rohkemat nõuda."

"Fännid peavad meie filosoofiasse uskuma, kuid me ehitame meeskonda alles üles ning seda ei saa teha ühe kuuga või isegi ühe aastaga. See on mõistagi väga pettumustvalmistav, kuid ma loodan, et nad on meie klubis jätkuvalt kindlad."

Ühtlasi lisas van Gaal, et pärast Angel Di Maria ostu klubi selle üleminekuakna jooksul rohkem raha ei kuluta ning meeskond on komplekteeritud. "Me teame täpselt, mida me teeme. Kuid muidugi - me kaotasime liigakarikasarjas, mis tähendab seda, et see maksis meile ka võimaluse ühe karika eest võidelda, ja see valmistab pettumust."