MEENUTUS: 2012. aasta Londoni olümpial pidi Hispaania eesotas Pau Gasoli (vasakult), Juan Carlos Navarro ja Marc Gasoliga leppima USA vastu hõbedaga, kodusel MMil on võimalus kaotus tagasi teha.Foto: SERGIO PEREZ
Korvpalli MM 2019
27. august 2014, 12:00

A-GRUPP: võimsale Hispaaniale vastaseid pole

A-grupp: Brasiilia, Egiptus, Hispaania, Iraan, Prantsusmaa, Serbia

A-grupi kindel favoriit on korraldajamaa Hispaania, keda võib julgelt asetada koos USAga samaväärseks soosikuks kogu turniiri esikohale.

Kokku on saadud tugevaim võimalik koosseis, mis on aja jooksul õppinud suurepäraselt kokku mängima, samas pole koondist rohkem kui tosin aastat vedanud 34aastased Pau Gasol ja Juan Carlos Navarro veel liiga vanad, et ei suudaks Hispaaniat veel ühe suurvõiduni juhtida.

Lisaks on rivis veel Pau vend Marc Gasol, Serge Ibaka, Rudy Fernandez, Ricky Rubio, Jose Calderon ja Sergio Rodriguez, kes moodustavad hirmuäratava koosluse.

Kontrollmängud on Hispaania võimsust tõestanud, sest reaalset võiduvõimalust pole jäetud ühelegi vastasele, sealhulgas on tuul alla tehtud kahel korral Türgile ja korra Horvaatiale ning Ukrainale. Tõelist võimsust näidati aga esmaspäeval, kui Argentiina alistati Madridis koguni 86:53!

Hispaaniast järgmisel astmel on Prantsusmaa, Serbia ja Brasiilia, kes jaotavad omavahel ülejäänud edasipääsukohad. Prantsusmaa oleks ideaalis võinud olla turniiri kolmas suurfavoriit, aga liidri Tony Parkeri ja parima korvialuse jõu Joakim Noah’ puudumine on väga valus. Poolfinaali jõudmiseks talenti siiski jagub, kindlaks veduriks peaks tõusma Nicolas Batum, kes on varemgi Parkeri eemalolekul suutnud suurepäraseid numbreid näidata.

Brasiilial eemalejääjaid pole ja NBA meestest koostatud eesliin Nene, Anderson Varejao ja Tiago Splitteriga on üks turniiri võimsamaid. Tagaliinis on kogenud Marcelinho Huertas ja Leandro Barbosa. Kaks aastat tagasi Londoni olümpial tuldi sama seltskonnaga viiendaks.

Serbial jätkub kvaliteeti igaks olukorraks, aga kahel viimasel EMil on medalimängudest kaugele jäänud. Vanemad staarid Milos Teodosic ja Nenad Krstic on kohal, aga võitlesid enne MMi pisivigastustega. Uuema põlvkonna suurim täht on 22aastane viskaja Bogdan Bogdanovic, noortest jääb kõrvale atleetlik mängujuht Nemanja Nedovic.

Iraan ja Egiptus peaksid teistele kvaliteedilt selgelt alla jääma ja kui nad suurest nelikust jagu saaksid, oleks tegu sensatsiooniga.

ÕHTULEHT ENNUSTAB: 1. Hispaania, 2. Prantsusmaa, 3. Brasiilia, 4. Serbia, 5. Iraan, 6. Egiptus