VANAMEISTER: Kas Luis Scola ja Argentiina suudavad teha veel ühe meeldejääva suurturniiri? Foto: TIMOTHY A. CLARY
Korvpalli MM 2019
27. august 2014, 12:00

B-GRUPP: Argentiina vanameistrid võitlevad Horvaatia noortega

B-grupp: Argentiina, Filipiinid, Horvaatia, Kreeka, Puerto Rico, Senegal

B-grupis erinevalt A-grupist ja Hispaaniast kindlat soosikut ei ole, sest Argentiina, Horvaatia ja Kreeka peaksid olema üsna võrdsel lähtepositsioonil.
Eesti korvpallisõpradele on kõige värskem mälestus argentiinlastest, kellele laupäeval 72:89 alla jäädi. Nende põhitegijad võivad olla küll vanad ja maa küljes kinni, aga viset ja mängutarkust jagub neil endiselt. Luis Scola ja Andres Nocioni on 34, Walter Herrmann 35 ning Pablo Prigioni koguni 37aastane. Noori Argentiinal väga palju peale tulnud pole, teravaim on neist algaval hooajal koduliigast Madridi Reali siirduv mängujuht Facundo Campazzo.

Vanameistrite paraad oleks täiuslik ja Argentiina võimalused suuremad, kui koondise juures oleks ka Manu Ginobili (37) ja Carlos Delfino (31). Eriti õnnetu on Ginobili saatus. San Antonio Spursiga NBA tiitlit võites tekkis Ginobili pindluusse väike väsimusmurd, mis avastati alles finaalseeria järel. Kuigi argentiinlane lootis, et saab MMi ajaks terveks, ei lubanud klubi tal võimaliku raskema vigastusega siiski riskida.

Horvaatia paistab viimase 20 aasta jooksul olevat tiitlivõistluste mõttes tugev keskmik, kellel jääb medalist alati midagi puudu. Suure tõenäosusega läheb nii ka Hispaania MMil, aga tulevik on helge. Koondise suurim staar on selle aasta NBA draft’i 12. valik, mitmekülgne ääremängija Dario Saric (20), kes jääb mõneks ajaks veel Euroopasse Istanbuli Anadolu Efesi ridadesse. Teda abistavad viskaja Bojan Bogdanovic (24) ja tsenter Ante Tomic (27), ehk murrab läbi 19aastane tagamees Mario Hezonja.

Kreeka on pärast edukaid 2000daid ära langenud, aga hoolimata Vassilis Spanoulise eemalejäämisest võiksid nad vähemalt veerandfinaali jõuda. Põnevaim mees on Kreekal kindlasti 211 cm pikkune äär Giannis Antetokounmpo, kes on treeningmängudes näidanud erakordset füüsist ja pakkunud võimsaid pealtpanekuid. Samas pole teada, kui palju peatreener Fotis Katsikaris teda kasutada julgeb.

Puerto Rico on samuti tugev korvpallimaa ja suurim kandidaat neljandale edasipääsukohale kaheksandikfinaalidesse. Eestile pühapäeval kindlalt kaotanud Senegal ja Filipiinid jäävad ilmselt autsaideri rolli.

ÕHTULEHT ENNUSTAB: 1. Kreeka, 2. Horvaatia, 3. Argentiina, 4. Puerto Rico, 5. Senegal, 6. Filipiinid.