Priit Tomson
Korvpalli MM 2019
27. august 2014, 15:50

Spordimuuseum tähistab MMi algust meeleoluka korvpallipäevaga

Eeloleval laupäeval tehakse Hispaanias algust korvpalli MMIga ning Eesti Spordimuuseumi korraldab sel puhul korvpallipäeva, mille raames saab kohtuda ka Eesti korvpalliajaloo ühe säravaima tähe, mitmekordse maailmameistri Priit Tomsoniga.

Üritus algab Eesti Spordimuuseumis (Rüütli 15, Tartu) kell 12 ning lisaks Tomsoni mälestustele omaaegsetest maailmameistrivõistlustest ning korvpallielust laiemalt saab näha ka mehe MM-võistluste mänguvormi, MM-medaleid ning erilise rariteedina ka 1967. aasta maailmameistrivõistluste trofeed. Saavutusterikast korvpalliajalugu meenutab ja vestlust juhib korvpalliajaloolane Vello Lään.

Priit Tomson on endine korvpallur, kelle autasude nimekirjas leidub Mexico 1968 olümpiamängude pronksmedal, maailmameistrivõistluste kullad aastatest 1967 ja 1974 ning pronksmedal aastast 1970. Lisaks tuli mängumees 1967., 1969., ja 1971. aastal Euroopa meistriks ning 1970. aastal Universiaadi kuldmedalivõitjaks. Ära märkimist väärib ka legendaarne hõbemedal 1967. aasta NSV Liidu rahvaste spartakiaadil, millele lisandus 1971. aastal pronks.

Samas kohas algusega kell 14.00 toimub taas eriline korvpallialane mälumäng “Korvpall 2014”, mis on pühendatud peagi algavale korvpalli MM-võistluste finaalturniirile. Kõigile huvilistele avatud mängus on oodatud osalema 1-3-liikmelised võistkonnad, sest mälumäng peetakse spordimuuseumi mängudes traditsiooniliselt kasutusel olevas stiilis, mis võimaldab korraga osaleda eri suurusega võistkondadel (seda näilist ebavõrdsust kompenseerib koefitsendiga punktiarvestus). Mängu pannakse vähemalt 40 nii Eesti kui ka maailma korvpalli puudutavat küsimust nii sõnas kui ka pildis.

Mäng on tasuta, paremaid ootavad auhinnad. Osalema on oodatud kõik soovijad, kuid eelistuse saavad eelregistreerimise käigus oma mängusoovist teada andnud. Eelregistreerimine kestab 29. augustini meiliaadressil [email protected].