«Üks võistlus­jooks üle viie päeva pole just kõige mõnusam, kuid see on kergem, kui vaid trenni teha. Usun, et pean ilusti vastu.» Rasmus Mägi enne tänast starti Teemantliiga finaaletapil.Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
28. august 2014, 21:15

Rasmus Mägi sai Zürichi Teemantliiga etapil kuuenda koha (4)

Zürichis toimunud Teemantliiga etapil sai Rasmus Mägi meeste 400 meetri tõkkejooksus 49,30ga kuuenda koha. Jooksu võitis lõuna-aafriklane Cornel Fredericks oma hooaja parima 48,25ga.

Mägi püsis terve jooksu tagumistel kohtadel, lõpu eel möödus ta kahekordsest olümpiavõitjast Felix Sanchezist ning jamaikalasest Roxroy Catost. Ometi jooksis ta üle sekundi kiiremini kui eelmisel Teemantliiga etapil Stockholmis. 

Kaks nädalat tagasi püstitas Mägi samal Letzigrundi staadionil peetud EMil Eesti rekordi 48,54 ning tõi kodumaale hõbemedali. Samas kulla võitnud Kariem Hussein parandas täna isiklikku rekordit ning oli 48,70ga neljas.

Teemantliiga üldvõidu sai täna teise koha saanud ameeriklane Michael Tinsley, kes kogus 21 punkti. Tema kange konkurent Javier Culson sai 17 punkti. 

Enne võistlust:

22-aastase eestlase vastased on sisuliselt samad, kes täpselt nädal varem Stockholmi Teemantliigal. Ainsa muudatusena osaleb jooksus Zürichis Mägi eest Euroopa meistritiitli napsanud šveitslane Kariem Hussein.

"Suurimate nimedega jooksin koos alles esimest või teist korda, nende jaoks olen ma veel suhteliselt tundmatu. Saab vähemalt ühe korra nendega võistelda ning ehk õnnestub ­Husseinile nüüd ära teha," lootis Mägi pärast Saaremaa kergejõustikugalat, kui oli siledal maal võitnud Marek Niitu.

Jooksu suursoosikud on hooaja edetabelijuht, puertoriikolane Javier Culson ning Stockholmis võitnud ameeriklane ­Michael Tinsley, kes võistlevad ka Teemantliiga üldvõidu eest. Enne viimast etappi on Tinsley kogunud 17 ning Culson 15 punkti.

Teoreetiliselt jookseb Mägi kolmanda koha eest, sest sarnane hooaja tippmark on ette näidata maailmameistril Jehue Gordoni, Roxroy Catol ning Cornel Fredericksil. Kolme parema hulka loodab rabeleda ka 36-aastane kahekordne olümpiavõitja Felix Sanchez.

Mägi sõnul on sellised stardid tuleviku jaoks kõva alus. "Üks võistlusjooks üle viie päeva pole just kõige mõnusam, kuid see on kergem, kui vaid trenni teha. Tuleb rutiini hoida ning väsimusemärkidest hoiduda. Usun, et pean ilusti vastu," arvas ta.

Tõkkejooksule antakse start Eesti aja järgi kell 21.05.