Meistrite liiga hooaja 2014-15 alagrupid on sellised.
Uudised
28. august 2014, 20:05

 

Meistrite liiga loosimisel jäid super-surmagrupid sündimata, aga intriigi leidub rohkesti. (7)

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid kolmapäeva õhtul viimased viis alagrupiturniiril osalevat klubi. Täna loositakse 32 klubi Monacos alagruppidesse.
20:05

Loosimise tulemused ka ilusa tabeli kujul.

20:01

Eelmises sissekandes on sees kaks viga. D-alagruppi ei kuulu koos Arsenali, Dortmundi Borussia ja Brüsseli Anderlechtiga mitte Lissaboni Sporting, vaid Galatasaray, kes omakorda ei kuulu G-gruppi, kuhu kuulub hoopis Sporting.

20:00

Sellist väga surmavat alagruppi ei sündinud, aga, nagu alati, põnevust leidub kõvasti.

A-grupp: 
Atletico ja Juventus on selged soosikud edasipääsule, aga Olympiakos ihkab emba-kumba ampsata. Malmö autsaider.

B-grupp: Loogika ütleb, et lõppjärjestus on Real, Liverpool, Basel, Ludogorets, aga mine sa võta kinni, kas loogika ka paika peab.

C-grupp: Väga-väga ühtlane, tõeline maiuspala. Kõik leiavad, et edasipääs on täiesti reaalne, mis lubab oodata põnevaid mänge.

D-grupp: Arsenal ja Borussia peaksid Sportingust ja Anderlechtist üle olema.

E-grupp: Viimases urnist lisandunud Itaalia mullune hõbe Roma eesmärk on Bayerni ja Man City elu võimalikult ebamugavaks teha. CSKA üritab vältida viimaseks jäämist.

F-grupp: Kuigi romantik meis kõigis sooviks näha Ajaxi edenemist, läheb neil Barcelona või PSG murdmine kuuevoorulisel alagrupiturniiril väga keeruliseks. Apoel on autsaider.

G-grupp: Chelsea selja taga rihivad teist kohta nii Schalke kui ka Galatasaray. Maribori jaoks on iga punkt võit.

H-grupp: Porto ja Bilbao on soosikud, aga mitte nii võimsad, et Sahtar ja BATE peaksid lootused maha matma.

19:44

LOOSIMINE ON LÕPPENUD (TÕMBAME HINGE)!

19:44

A-grupp: Madridi Atletico (Hispaania), Torino Juventus (Itaalia), Olympiakos (Kreeka), Malmö (Rootsi).
B-grupp: Madridi Real (Hispaania), FC Basel (Šveits), Liverpool (Inglismaa), Razgradi Ludogorets (Bulgaaria).
C-grupp: Lissaboni Benfica (Portugal), Peterburi Zeniit (Venemaa), Leverkuseni Bayer (Saksamaa), AS Monaco (Prantsusmaa).
D-grupp: Londoni Arsenal (Inglismaa), Dortmundi Borussia (Saksamaa), Lissaboni Sporting (Portugal), Brüsseli Anderlecht (Belgia).
E-grupp: Müncheni Bayern (Saksamaa), Manchester City (Inglismaa), Moskva CSKA (Venemaa), AS Roma (Itaalia).
F-grupp: FC Barcelona (Hispaania), Pariis Saint-Germain (Prantsusmaa), Amsterdami Ajax (Holland), Nicosia Apoel (Küpros).
G-grupp: Londoni Chelsea (Inglismaa), Schalke 04 (Saksamaa), Galatasaray (Türgi), Maribor (Sloveenia).
H-grupp: FC Porto (Portugal), Donetski Šahtar (Ukraina), Bilbao Athletic (Hispaania), Borissovi BATE (Valgevene).

Viimases tugevusurnis oli kaks miini - Monaco ja Roma. Neist esimene sattus väga ühtlasena tunduvasse C-alagruppi. Roma aga E-alagruppi, kus üritab kollitada Bayernit ja Man City't.

19:32

A-grupp: Madridi Atletico (Hispaania), Torino Juventus (Itaalia), Olympiakos (Kreeka)
B-grupp: Madridi Real (Hispaania), FC Basel (Šveits), Liverpool (Inglismaa)
C-grupp: Lissaboni Benfica (Portugal), Peterburi Zeniit (Venemaa), Leverkuseni Bayer (Saksamaa)
D-grupp: Londoni Arsenal (Inglismaa), Dortmundi Borussia (Saksamaa), Lissaboni Sporting (Portugal)
E-grupp: Müncheni Bayern (Saksamaa), Manchester City (Inglismaa), Moskva CSKA (Venemaa)
F-grupp: FC Barcelona (Hispaania), Pariis Saint-Germain (Prantsusmaa), Amsterdami Ajax (Holland)
G-grupp: Londoni Chelsea (Inglismaa), Schalke 04 (Saksamaa), Galatasaray (Türgi)
H-grupp: FC Porto (Portugal), Donetski Šahtar (Ukraina), Bilbao Athletic (Hispaania)

Liverpool sattus siis kokku tiitlikaitsja Madridi Reali ja FC Baseliga. Eile õhtul Napoli vastu hästi esinenud Bilbao Athletic võib praegu loosi üle rõõmustada - Porto ja Šahtariga samas grupis olemine pole üldse paha variant.

Moskva CSKA sattus kokku Bayerni ja Man City'ga ehk võib hakata sihte seadma Euroopa liiga 1/16-finaali viivale kolmandale kohale.

19:23

A-grupp: Madridi Atletico (Hispaania), Torino Juventus (Itaalia)
B-grupp: Madridi Real (Hispaania), FC Basel (Šveits)
C-grupp: Lissaboni Benfica (Portugal), Peterburi Zeniit (Venemaa)
D-grupp: Londoni Arsenal (Inglismaa), Dortmundi Borussia (Saksamaa)
E-grupp: Müncheni Bayern (Saksamaa), Manchester City (Inglismaa)
F-grupp: FC Barcelona (Hispaania), Pariis Saint-Germain (Prantsusmaa)
G-grupp: Londoni Chelsea (Inglismaa), Schalke 04 (Saksamaa)
H-grupp: FC Porto (Portugal), Donetski Šahtar (Ukraina)

Baseli sai endale Madridi Real. Täpselt nii, nagu mullu, on samas alagrupis Bayern ja Man City ning samuti ka Arsenal ja Borussia. Kolmanda tugevusgrupi eel on põhiküsimuseks: kuhu satub Liverpool?

19:14

A-grupp: Madridi Atletico (Hispaania)
B-grupp: Madridi Real (Hispaania)
C-grupp: Lissaboni Benfica (Portugal)
D-grupp: Londoni Arsenal (Inglismaa)
E-grupp: Müncheni Bayern (Saksamaa)
F-grupp: FC Barcelona (Hispaania)
G-grupp: Londoni Chelsea (Inglismaa)
H-grupp: FC Porto (Portugal)

Teises tugevusgrupi on viis väga tugevat klubi (Schalke, Dortmundi Borussia, Torino Juventus, Pariis Saint-Germain, Manchester City) ja kolm mitte nii tugevat (Peterburi Zeniit, Donetski Šahtar ja FC Basel). Ma millegipärast usun, et Basel on klubi, keda kõik enda gruppi ihkavad.

19:08

Algus on suhteliselt igav, sest esimese tugevusgrupi kaheksa liiget loositakse lihtsalt kaheksasse gruppi laiali. Vastaste selgumiseni läheb veel veidi aega.

19:06

LOOSIMINE ON ALANUD!

19:06

Samas tuleb tõdeda, et Gianni Infantino on loosimiste läbiviimisel ikka tase omaette. Ei mingeid ebalemisi, vääratusi ega kogelemisi - kõik on nii põhjalikult selge,kui vähegi olla saab.

Ning eriti vinge on, et kui klubid hakkavad munadest välja tulema, oskab ta igaühe kohta jalamaid välja tuua mingi põneva seiga. Isegi, kui ta on need pähe õppinud, on see ikkagi päris muljetavaldav.

19:02

Lavale saabusid UEFA peasekretär Gianni Infantino ja võistluste osakonna boss Claudio Marchetti. Kellele nimed midagi ei ütle, siis need on see kiilakas ja prillidega itaalia aktsendiga tüüp, kes kõikide UEFA loosimiste puhul laval toimetavad.

Neid vaadates meenub mulle millegipärast alati James Bondi seeria filmis "Diamonds Are Forever" nähtud pahalased Mr. Albert Wint ja Mr. Charles Kidd.

18:56

Kuna aastaid seda üritust konfereerinud Pedro Pinto on vahepeal vahetanud ajakirjanikuameti UEFA ülikonna vastu, on Euroopa Jalgpalliliit leidnud, et paslik oleks õhtujuhiks panna keegi teine.

Valik on langenud 1999. aastal Manchester Unitediga Meistrite liiga võitnud legendaarsele Taani väravavahile Peter Schmeichelile, kelle suur pluss tänasel tseremoonial on, et ta on neutraalne - pole Taani klubisid ega Man Unitedit (tõsi, Schmeichelile karjääri loojangul tööandjaks olnud Lissaboni Sporting ja Manchhester City on mõlemad urnides).

18:45

Need on tugevusgrupid. Igast urnist loositakse igasse alagruppi üks klubi, kusjuures samade riikide klubid ühte alagruppi kuuluda ei saa.

18:44

LOOSIMISE EEL

Viie eelmise hooaja eurosarja mängude põhjal kujuneva UEFA koefitsiendi alusel on 32 klubi jaotatud nelja tugevusgruppi. Igasse alagruppi loositakse igast urnist üks klubi, kusjuures sama riigi klubid samasse alagruppi kuuluda ei tohi.

Et mitu päris tugevat klubi pole eelmistel hooaegadel eurosarjas häid tulemusi näidanud või üldse osalenud, on nende koefitsient kehva, mis avab ukse tõeliste surmagruppide sünniks.

Näiteks võib sündida alagrupp Madridi Real, Dortmundi Borussia, Liverpool, AS Roma või FC Barcelona, Pariis Saint-Germain, Leverkuseni Bayer, AS Monaco või Müncheni Bayern, Torino Juventus, Bilbao Athletic, AS Monaco.

Samas on olemas variandid ka suhteliselt väheglamuursete alagruppide sünniks. Näiteks kooslus FC Porto, FC Basel, Olympiakos, Malmö (või Maribor või Razgradi Ludogorets) pole kuigi kohutav.