Kaia Kanepi ja Samantha StosurFoto: AP(Scanpix
Tennis
29. august 2014, 00:42

FOTOD: Kangekaelne Kaia Kanepi võttis US Openil maineka skalbi (9)

Kaia Kanepi võitis US Openi teises ringis kolmes setis maailma 25. reketit, 2011. aasta USA suure slämmi võitjat Samantha Stosurit 3:6, 6:3, 7:6 (10:8).

Avasetis oli tasavägist mängu seisuni 2:2, kui Kanepi lasi Stosuril geimi murda. Kuigi Kanepi vastas kohe vastase servigeimi varastamisega, ei suutnud ta sinna otsa taas enda oma hoida ning minimaalsest eduseisust piisas, et austraallannale 6:3 setivõit anda.

Teine sett algas Kanepi võimsa šõuga, kui meie tennisist võttis sisse mugava 5:0 eduseisu. Siis sai paar silma kirja ka Stosur ning vastase edu lõi korraks verest välja ka Kanepi, ent algul sisse võetud edu oli piisav – 6:3.

Otsustavas kolmandas setis vahetati geime kuni 4:4 seisuni. Siis tundus õnnejumalanna Kanepile naeratavat, kui ta murdis austraallanna servi ning sai servida matšivõidule, ent Stosur vastas kohe omapoolse murdega. Mõlemad tennisepiigad enam ei vääratanud ning nõnda otsustas matši saatuse Ameerika suure slämmi kiiks – otsustava seti kiire lõppmäng.

Stosur kinkis küll ära oma esimese servi, kuid Kanepi vastas oma punktidel samaga, neist teisel tegi eestlanna topeltvea, mis tähendas et austraallanna võttis kiiresti sisse 4:1 eduseisu. Kanepi võitles end tagasi 4:4, 5:5, 6:6 ja 7:7 viigini ja sai 8:7 eduseisus pärast kahte Stosuri matšpalli kasutada ka enda esimest. Sellest ei piisanud, küll aga teisest - kiire lõppmäng kuulus eestlannale 10:8 ning Kanepi edenes US Openi kolmandasse ringi, kus ta vastaseks on 15. asetusega hispaanlanna Carla Suarez Navarro.

Tänases mängus lõi Kanepi kaheksa ässpallingut vastase ühe vastu, ent tegi ka üheksa topeltviga. Nagu näitas ka lõppskoor olid naised statistiliselt ülivõrdsed: võidetud punkte kogunes mõlemal 99, esimese servi protsent oli vastavalt 65 ja 64. Õnneks jäi lõpuks peale eestlanna, kes suutis enda kasuks pöörata ka madalama punktiks löödud pallide (34-27) ja kehvema lihtvigade (36-34) arvu.