Tõenäoliselt näeb algaval hooajal Rockis mängimas ka Augustas Pečiukevičiust. Foto: ALDO LUUD
Spordivaria
28. august 2014, 17:48

Rock hakkab lepinguid sõlmima tuleval nädalal (1)

Tartu Ülikool/Rocki korvpalliklubi treeningutel on peatreener Gert Kullamäe juhendamisel juba 10–11 mängumeest, kuid esialgu veel kellegagi neist lepingut sõlmitud ei ole.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi korvpallidivisjoni direktori Andres Ottenderi sõnul on enamiku mängijatega kokkulepe sõlmitud, kuid kuna stipendiumite maksustamises pole veel täit selgust, pole ka mängijatega lepinguid alla kirjutatud. Ottender ei salga, et põhimõtteliselt on käed löödud ka kahe Eesti mõistes ülitugeva tagamängijaga, leeduka Augustas Pečiukevičiuse ja Tanel Sokuga. Eks sellele viita seegi, et nad on Tartus ja treenivad Rocki juures. Tartu Postimehe teatel osalevad klubi treeningutel veel Janar Talts, Valmo Kriisa, Saimon Sutt, Kent-Kaarel Vene ja Marek Doronin.

Ottender pakub, et esimesed teated lepingute sõlmimistest võivad tulla juba sel nädalal, aga see jääb pigem ikkagi tulevasse nädalasse.

Kuigi stipendiumite maksustamine on endiselt ebaselge, plaanib Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi luua Tartu Kultuurkapitali juurde sihtkapitali, mille kaudu saaksid eraisikud ja ettevõtted üht või teist konkreetset mängijat toetada. „Loodan, et sellisest sihtkapitalist on kasu ja loodetavasti täidetakse nõnda ka lünk, mis muidu mängijate palgas stipendiumite maksustamise tõttu tekiks,” märgib Ottender.