Rasmus Mägi Foto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
28. august 2014, 22:48

Rasmus Mägi Teemantliiga 6. kohast: jooks oli kannatamine ja lõpu ootamine (4)

Zürichis toimunud Teemantliiga etapil sai Eesti rekordimees Rasmus Mägi (pildil) 400 m tõkkejooksus 49,30ga kuuenda koha ja tunnistas, et etteaste sujus raskelt.

„Tänane jooks oli kannatamine ja lõpu ootamine," rääkis Mägi neljapäeva õhtul. „Aeg iseenesest on enam-vähem, aga viimaste jooksude väsimus püsib veel kehas. Esimene pool tuleb raskemalt kui tavaliselt ning nii on lõhe teise poolega suurem," lisas ta.

Kaks nädalat tagasi võitis Mägi samal staadionil EM-hõbeda. Samas on tartlane õnnelik, et sai pärast hooaja tähtsaimat mõõduvõtmist osaleda kahel Teemantliiga etapil.

„Kuna need olid väljavõideldud võistlused, siis tuli kindlasti kaasa teha," arutles 22aastane sportlane. „Ma sain väärt kogemuse, järgmisel hooajal oleks hea kohe samal tasemel jätkata."

Zürichis triumfeeris lõuna-aafriklane Cornel Fredericks oma hooaja tippmargiga 48,25. Mägi püsis terve jooksu tagapool, ent enne lõppu möödus ta kahekordsest olümpiavõitjast Felix Sanchezist (Dominikaani Vabariik) ja jamaikalasest Roxroy Catost. EMil kulla võitnud Šveitsi esindaja Kariem Hussein oli isikliku rekordiga 48,70 neljas.

Mägi pole veel otsustanud, kas stardib 7. septembril Itaalias. „Peab natuke mõtlema, oleks vaja puhata," lausus oma isa Taivo juhendamisel harjutav Mägi. „Samas ma ei välista, et jooksen Itaalias treeningu mõttes."

Küll aga tahab Mägi hooaja teravalt lõpetada 14. septembril Marokos kontinentide karikavõistlusel. „Seal tahaks paremat aega näidata kui nüüd Zürichis," avaldas Euroopa edetabelit 48,54ga juhtiv Mägi hooaja viimase eesmärgi.