TANEL KANGERT.Foto: MATI HIIS
Jalgrattasport
29. august 2014, 11:52

VIDEO: Tanel Kangert: Vuelta viimasel nädalal võib kõik muutuda

Jalgratturite aasta kolmandal suurtuuril Vueltal kaasa lööv Astana meeskonna üks liidreid Tanel Kangert sõnas videointervjuus, et kuigi algus on olnud raske, usub rattur, et tema vorm läheb järjest paremaks.

"Arvan, et viimane nädal on velotuuri kõige tähtsam osa. (Hispaania põhjaosas) Astuurias sõidetakse mõned väga rasked etapid ja ilm võib olla täiesti teistsugune kui see 40kraadine kuumus, mida oleme siiani kogenud. Arvan, et seal tuleb suuri muutusi," rääkis Kangert pärast viiendat etappi.

"Aeg Tour de France'i ja Vuelta vahel oli päris lühike ja see periood läks selgelt liiga kiiresti, aga füüsiliselt pole ma eriti halvas seisus. Jalad pole kõige paremad olnud, aga alustasin ka eelmisel aastal Vueltat mitte just parimas vormis. Aga nädala või kümne päeva jooksul läksin paremaks ja loodan, et sama juhtub ka sel aastal," lisas ta.

Eile peetud kuuendal etapil sai ta oodatust kehvema 56. koha ja kaotas võitnud Alejandro Valverdele viie ja poole minutiga. Kokkuvõttes on Kangert 36. kohal ja jääb liidriks tõusnud Valverdest maha 6.10.