Sander Pärn ja James Morgan Kurzeme rallil. Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
29. august 2014, 21:57

Pärn ja Morgan on Kurzeme rallil avapäeva järel oma klassi liidrid (1)

Täna tehti algust Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste ühisetapiga Kurzeme autoralliga. Avapäeval oli kavas 5 lisakatset, millest kaks olid korduvläbimisega. Esimene võistluspäev sujus probleemideta Sander Pärnale ja James Morganile. 

Eesti-Briti segapaar olid kiireimad esiveolised viiest peetud katsest neljal ja lõpetasid nii avapäeva liidritena. Edu teisel kohal paiknevate E. Blumsi – R. Vilsonsi ees on 7,28 sekundit.

“Olen rõõmus, et oleme pärast esimest võistluspäeva kiireimad esiveoliste autode arvestuses. Võtsime päevast peaaegu maksimumi. Viiest peetud kiiruskatsest võitsime neli ja Juunioride meistrisarja arvestuses on see meie jaoks väga oluline, kuna saime iga katsevõidu eest ühe lisapunkti,” rääkis Pärn. 

Asfaldilt kruusale tulemine kulges sel aastal Sandrile valutumalt kui mullu. “Kuigi kohati ei olnd veel tunne ideaalne, siis sellest hoolimata tuli sõit hästi välja ja sõidutunne läks iga kilomeetriga mõnusamaks,” märkis Sander. 

Teise võIstluspäeva osas on Sander Pärna taktika sama. “Tahame samas tempos jätkata, konkurendid seljataga hoida ja mitte sõiduvigu sisse lasta. Kui me sellega hakkame saame oleme oma eesmärgid täitnud ja peaksime olema suutelised poodiumikoha hõivama,” rääkis Pärn. 

Laupäeval ootab võistlejaid veel ees kuus kiiruskatset. Neist esimene algab laupäeva hommikul u kolmveerand üheteistkümne paiku. Esimesi võistlejaid on ralli finishisse oodata laupäeva õhtul orienteeruvalt kella viieks.