Prantsusmaa koondise liider Nicolas Batum uudses särgis.Foto: AFP / Scanpix
Korvpalli MM 2019
1. september 2014, 08:30

Prantslaste särgid – moeröögatus või kasulik toode?

Kes korvpalli maailmameistrivõistlusi jälgib, näeb kindlasti ühe suurriigi koondise särkides muudatust – prantslased on otsustanud väljakud vallutada maikade asemel varrukatega pluusidega! Veel enam – käised on nii liibuvad, et musklid lausa punnitavad välja!

Tartu Ülikool/Rocki peatreener Gert Kullamäe on ise pikemate särkidega omal ajal mänginud, kuid sellist liibuvust tundnud pole.

"Minul omal ajal need varrukaosad ei liibunud, särk oli nagu särk ikka. Kas ta mugavam on, seda ei teagi," sõnas ta. Küll aga tunnistas Kullamäe, et silmale on see päris harjumatu vaadata.

Prantsusmaa koondise liider Nicolas Batum kinnitas maikuus toimunud vormi esitlusel, et uus pluus on võrratu.

"Kui ma särki nägin, tahtsin seda kohe endale selga panna! See on nii uskumatult pehme," kinnitas ta.

Euroopas on asi uus, kuid evolutsiooni alustati eelmisel aastal juba USAs, kui NBAs mängis kollastes liibu-särkides Golden State Warriors.

Särkide tootja Adidase väitel on uued vormid leidnud revolutsioonilise harmoonia soorituse ja välimuse vahel, sest need on niiskust imavad ja vägagi trendikad.

Varrukad on tehtud venivast kangast, mis lasevad palluril suurepäraselt visata ning hüpata, ühtlasi on pluusid veerandi võrra kergemad kui tavalised võistlussärgid. Mingit vägevat edu pole uudne vorm seni prantslastele toonud – laupäeval kaotati 63:65 Brasiiliale, eile alistati ühe punktiga Serbia.