Gerd Kanter.Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
1. september 2014, 08:00

Kerge jalavaevus ei luba Kanteril korralikult heita

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter pidi eile Saksamaal Berliinis leppima viienda kohaga, saades kirja oodatust tagasihoidlikuma tulemuse 63.84. "Eks ma lootsin ikka tõsisemas konkurentsis olla," ütles ta.

"Tehnilise poole pealt on asjad logisenud, probleemid olid ka Birminghamis," rääkis Kanter eile õhtul. "Täna oli vaid esimene katse natuke heite moodi."

Samas avaldas Kanter, et teda kimbutab kerge jalavaevus. "Zürichis EMil libastusin proovikatsel ja see sikutas reit, mis on nüüd natuke kange," selgitas ta.

"Ma ei ole ju väga lõtv ja painduv ning kui tunnen väikest probleemi, siis ei saa heidet korralikult ära teha. Nii jääbki paar vajalikku meetrit puudu."

Kodupubliku rõõmuks võitis Berliinis sakslasest valitsev maailma- ja Euroopa meister ning olümpiavõitja Robert Harting 68.21ga.

Ta heitis veel kahel katsel üle 67 meetri. "Harting oli oma sõiduvees," tunnustas võitjat Kanter.

Kaksikvõidu kindlustas Saksamaale Martin Wierig, kelle pikim heide oli 66.13.

Kolmandaks tuli poolakast maailma edetabeli juht Piotr Malachowski ja neljandaks tema kaasmaalane, EMi pronksimees Robert Urbanek, nende tulemused olid vastavalt 64.87 ning 64.45.

Ligi kaks ja pool nädalat tagasi, kui 35aastane Kanter võitis EMil hõbeda, mis on tema kümnes tiitlivõistluste medal, kiikas tallinlane lootusrikkalt hooaja lõpu poole ja arvas, et see tuleb huvitav.

"Minu vanuses on keskendumine üheks tähtsaks võistluseks eriline," lausus Kanter nüüd. "Hooaja lõpuks enam erilist energiat ei jää."

Ometi tahab Kanter sel nädalal Brüsselis Teemantliiga finaaletapil ja järgmisel nädalal Marokos kontinentide karikavõistlusel hooaja väärikalt lõpetada ning lennutada ketta üle 65-meetri-joone.