Horvaatia korvpallikoondise peatreener Jasmin Repeša.Foto: Petr David Josek
Korvpalli MM 2019
1. september 2014, 22:48

Šokk-kaotuse saanud Horvaatia peatreener: soovin, et ma poleks Balkanil sündinud

Täna korvpalli MMil üllatuslikult 75:77 Senegalile kaotanud Horvaatia koondise peatreener Jasmin Repeša oli pärast allajäämist maruvihane.

Kogenud juhendaja läks isegi nii kaugele, et hakkas siunama Balkani rahvaste eripära, mis sportmängudes väljendub tema sõnul nõrgemate vastaste alahindamises.

"See võib kõlada uskumatuna, aga räägin tõtt: kui saaksin valida, ei oleks ma Balkanil sündinud. Mul on kahju, et pean seda ütlema, aga oleme selle mentaliteedi all ka varem kannatanud," rääkis Repeša.

"On lubamatu teha esimesel vaarandajal ainult kas viga, kui vastased said nii palju ründelauapalle. Kui tulega mängida, saad varem või hiljem kõrvetada. Tegime oma elu B-grupis raskemaks, aga lõppresultaat sõltub veel ikkagi meist. Usun, et jõuame sel turniiril veel kaugele," lisas ta.

Horvaatial on B-grupis 2 võitu ja 1 kaotus, sama seis on ka Senegalil ja Argentiinal. Kreekal on täisedu 3 võitu, Puerto Rico ning Filipiinid on kaotanud kõik kohtumised. Horvaatial on mängida veel Kreeka ja Filipiinidega.