Dario Saric mängus Argentiina vastu. Foto: AOP
Korvpalli MM 2019
2. september 2014, 09:00

Spordiarst horvaadi kuuest puuduvast hambast: "Hokimeestel pole üldse hambaid, mis seal nii erilist!?"

Üleeile mängus Argentiinaga Andreas Nocini käest küünarnukiga pikki vahtimist saanud ja kuus hammast kaotanud horvaat Dario Šarici vägitegu – ta jätkas pärast kerget turgutust kohtumist ning heitles eile "tühja sahtliga" Senegaliga – seletab tõsiasi, et tegu oli implantaatidega.

"Kui terve hammas välja lüüa, see on hoopis teine lugu," selgitab Eesti korvpallikoondise arst Kalle Põder. "Seal on tugev verejooks ning huuled lähevad katki, mitte ainult hambad."

Põder seletab, et pärishamba kaotamise puhul on valu meeletu ja verejooks nõnda tugev, et ilmselt polnuks tema jätkamine lubatud. Samas, "hokimeestel pole üldse hambaid, mis seal nii erilist!?" imestab ta.

"Hokimängijad sülitavad hamba välja ja mäng läheb edasi. Muidugi oleneb tüübist, aga kossumehed on natukene pehmemad," arvab 64aastane kogenud arst. "See näitab viha ja mehisust, et Šaric edasi mängis."

Horvaatia koondise pressiesindaja teatel võttis 20aastane mängumees kohe pühapäeva õhtul ühendust Sevilla hambaarstiga, ent ei leidnud enne kell 12.30 alanud kohtumist Senegaliga sobivat aega. Seega oli Šaric sunnitud Horvaatia 75:77 üllatuskaotusega lõppenud kohtumises pallima endiselt hambutuna, kuid tegi seda edukalt. Ta viskas 28 mänguminutiga 15 punkti, võttis kuus lauapalli ning andis neli resultatiivset söötu.

Välismeedia andmeil võib Šaric ka pärast hambaarstivisiiti jätkata lünkliku naeratusega, sest tal õnnestus põrandalt leida vaid viis implantaati. Mis sai kuuendast? "Keegi ei tea," sõnas koondise pressiesindaja.