Foto: Arno Saar
Jalgpall
3. september 2014, 07:00

Aivar Pohlaku igakuine telefonisaldo: 75 kõnetundi ja 1439 SMSi! (1)

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak veedab keskmiselt ühes kuus telefonitoru otsas 75 tundi, millele lisanduvad tekstsõnumid. Neid saadab Pohlak kuus keskmiselt 1439 ehk 48 tükki päevas.

"Olen aimanud, et täpselt nagu olen Eesti üks suuremaid autoga sõitjaid (Pohlak lennukisse jalga ei tõsta ning külastab Šveitsis asuvaid UEFA ja FIFA peakortereid autoga – toim), kuulun ka telefoniga rääkimises vabariigi tippude sekka. Eks need numbrid ole mullegi natuke ehmatavad, kuigi teadsin, et need arvud on suured," sõnab Pohlak. "Aga suhtlemine on kõik. Eriti tänapäeval. Kes rohkem ja paremini suhtleb, on oma tegemistes ja asjades edukam."

Kuigi telefoniga vestleb Pohlak kuus keskmiselt enam kui kolme ööpäeva jagu ehk üle 10% olemasolevast ajast üldse (viimase aja rekord pärineb 2014. aasta maist, kui kõneaega kogunes 102 tundi), näeb teda telefoni kõrva ääres hoidmas väga harva, sest enamiku kõnedest teeb ta kõrvade tervise säästmise nimel kõrvaklappe kasutades.

Telefone on Pohlakul kaks – üks vanaaegne, teine nutikas. "Nende tuhandete sõnumite jaoks kasutan juba aastaid Nokia 6310i mudelit, mis on maailma kõige parem telefon üldse! Erinevalt nutitelefonist saab sellega ka ilma ekraanile vaatamata sõnumeid toksida. Nutikas on aga interneti ja meilide lugemise jaoks," selgitab Pohlak.

Arvestatava osa ajast veedab Pohlak Sõrve säärel asuvas kodus. Kas säärases kauges ja hõredalt asustatud paigas leviga probleeme pole? "Mulle kõneteenust pakkuv jalgpalliliidu partner Tele2 on töökindel. Tõsi, mul on kerge kahtlus, et Sõrve säärel olnud antenni võimsust suurendasid nad peamiselt minu tõttu – vaevalt et keegi teine poolsaarel peale minu nii intensiivselt telefoni kasutab," muigab Pohlak.