Pau Gasol säras 26 punktiga. Foto: AFP
Korvpalli MM 2019
3. september 2014, 08:00

Hispaania kohtas esimest vastast, kelle peal vormi kontrollida

Hispaania korvpallikoondis oli MMil seni lõbutsenud Egiptuse ja Iraani peal ning sai üleeile õhtul esimesed kõvemad kehad vastu. Ent liiga tõsiseks mänguks ei läinud ka kohtumises Brasiiliaga – esimene veerandaeg võideti 30:14 ja mäng 82:63.

"See oli esimene vastane, kelle peal saime oma selle turniiri potentsiaali katsetada. Olen meeskonnatööga väga rahul," rõõmustas üleplatsimehena 26 punkti visanud Hispaania koondise liider Pau Gasol. Kui mängu alguses võimutses 213 cm pikkune keskmängija lõunaameeriklaste korvi all, siis teise poolaja alguses tõmbus kaugemale ja tulistas sealtki ühe viske teise järel sihile. Lõpuks tabas ta viiest kolmesest kolm.

Tagamees Jose Calderon lisas: "Teadsime, et tuleb enese proovilepaneku aeg. Söötsime palli ja püüdsime leida vaba mehe. Teadsime, et vastaste korvi all on mehi, kes võimelised meid rajalt maha võtma. Nii et pidime viskamiseks valmis olema."

Nõnda ei suutnud Brasiiliagi Hispaaniale õiget vastupanu osutada. Peoperemehed tõttasid kohe eest ning hiljem vahe ühekohalise arvuni enam ei vähenenudki. Hispaania ei võimutsenud küll nii võimsalt nagu viimases MMi eelses kontrollmängus Argentiinaga (86:53), aga kontrollis ometi sündmuste käiku täielikult.

Brasiillane Marquinhos Vieira tõdes, et kui keegi mängib nõnda nagu Hispaania, on praktiliselt võimatu mängu tagasi pääseda. "Kui näiteks Pau Gasol tabab 5 kolmesest 3, on sellele väga raske vastata. Kui nad sisse viskasid, kasvatas see nende enesekindlust ka kaitses. Peame parandama oma kolmepunktivisete tabavust ning paremini ära kasutama eesliinimehi Tiago ­Splitterit, Nene Hilariot ja Anderson Varejaod," rääkis Vieira.

Hispaania eesliin – vennad Gasolid ja Serge Ibaka – suutis Brasiilia võimsaid NBA mehi ohjes hoida ja see oli kaitsetöö võti. Rünnakul säras eelkõige põhiviisik, aga ka vahetusmehed koguvad vormi. Kui näiteks Sergio Rodriguez alustas kahvatult, siis mängu edenedes sattus ta üha paremasse hoogu. Hispaanlased tabasid lõpuks 11 kaugviset.

Eile oli A-alagrupis puhkepäev, täna-homme ootavad Hispaaniat mängud Euroopa tippude Prantsusmaa ja Serbiaga.