Peatreener Marko Kristalil pole põhjust naeratada. Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
3. september 2014, 11:43

KINDEL: Lohakusviga lõpetab tiitlikaitsja Levadia karikateekonna (2)

Mullune karikavõitja Tallinna Levadia minetas võimaluse tiitlit kaitsta, sest kasutas eile õhtul karikavõistluste 1/16-finaalis Saue JK Laagri vastu ülesandmata mängijat.

Nimelt vahetas peatreener Marko Kristal pärast 3:0 võidetud avapoolaega platsile 16aastase Magnar Vainumäe. Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht kinnitas Soccernetile, et Levadia poleks eilsel matšil tohtinud Vainumäed mängitada.

"Juhend lubab karikavõistlustel kasutada neid mängijaid, kellel on õigus selles võistkonnas meistrivõistlustel mängida. Kuna Vainumäe on registreeritud Levadia III võistkonda, siis ei saa ta meistrivõistlustel Levadia esindusmeeskonna eest mängida," selgitas ta.

Seega, vastavalt karikavõistluste juhendile ootab ülesandmata mängijat kasutanud klubi 100 euro suurune rahatrahv ning mängutulemuse tühistamine ehk antud juhul pöördub Levadia 5:0 võit -:0 kaotuseks.

Ühtlasi tähendab Levadia langemine, et 1/8-finaalis ei saa näha põnevusduelli meistriliiga liidrite FC Flora ja Levadia vahel.