Vladimir Putin ja FIFA president Sepp BlatterFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
3. september 2014, 10:48

Eesti nõuab Venemaa korraldatava jalgpalli MMi boikoteerimist (19)

Euroopa Liit kaalub, kas soovitada Ukraina kriisi ühe sanktsioonina Venemaa eemaldamist "kõrge profiiliga rahvusvahelistelt kultuur-, finants- ja spordisündmustelt". Eesti ja Leedu nõuavad näiteks eriti häälekalt, et boikoteerida tuleks idanaabril korraldadavat 2018. aasta jalgpalli MMi, kirjutab Financial Times.

Euroliidu liikmesriikide pealinnades eile ringlema hakanud dokumendi kohaselt võiks Venemaalt ära võtta ka Sotšis toimuva F1-etapi ning eemaldada Vene klubid Euroopa klubivutivõistlustelt.

Isegi kui Euroopa Liidu liikmesriigid suudavad spordisanktsioonide osas kokkuleppele jõuda, oleks nende arvamusel siiski vaid soovituse jõud. Näiteks vormelitsirkuse juht Bernie Ecclestone on häälekalt Venemaa GPd kaitsnud ning miljardärist vanahärra viiks võistlussarja sinna ka poliitikute ning isegi meeskondade vastuseisust hoolimata.

Ka FIFA president Sepp Blatter on juba võimalike sanktsioone kommenteerinud, lausudes: "Spordivõistluste boikoteerimine ei ole kõige parem moodus probleeme lahendada."

Algselt oli artiklis kirjas, et Eesti nõuab MMi Venemaalt äravõtmist. Vabandame!