Zlatan IbrahimovicFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
3. september 2014, 14:35

Zlatanit vaevab kurguvalu, aga Eesti vastu ta pigem mängib

Rootsi jalgpallikoondise peatreener Erik Hamren kinnitas neljapäevase Rootsi – Eesti maavõistluse eel antud pressikonverentsil, et kuigi äsja vigastusest paranenud ja tänases trennis kurguvalu tõttu 30 minutiga piirdunud Zlatan Ibrahimovici tervisega ei riskita, tuleb Rootsi kapten ilmselt homme Eesti vastu platsile.

"Kui tervis lubab, siis Zlatan mängib, sest on erakordselt motiveeritud väravat lööma. Tänase trenni piirdus ta kurguvalu tõttu poole tunniga," sõnas Hamren. Üpris kindlasti ei mängi Ibrahimovic kaasa tervet 90 minutit, vaid mingil hetkel asendab Hamren ta Ola Toivoneniga.

Sarnaselt Eesti peatreenerile Magnus Pehrssonile kavatseb ka Erik Hamren (pildil) kindlasti ära kasutada kõik kuus lubatud vahetust, et anda valiksarja eel mänguaega võimalikult paljudele jalgpalluritele.

Hamreni sõnul kasutab Rootsi mängus Eesti vastu 4-3-3 asetust. "Ilmselt valdame mängus Eestiga palli rohkem, kui uue nädala alguses võõrsil peetavas EM-valikmängus Austriaga. Seetõttu pean arvestama, et meie kaitsjad ei saa seekord nii suurt koormust."

Ometi peab Hamren Eestit antud ajahetkel igati sobilikuks vastaseks. "Vastast valides tuleb alati kaaluda mitmeid faktoreid. Ma ei tahtnud vastaseks mõnda maailma tippmeeskonda, sest nendega oleme sõpruskohtumistes juba rohkesti vastamisi olnud. Aga treeningmängus vahetult enne valikmatši ei vaja me vastaseks tippsatsi, sest muidu peaksime rakendama täit jõudu ja ei saaks nii palju vahetusi teha. Eesti on meile valiksarja lävel sobiv vastane."

Hamren kurtis ka, et FIFA reeglid ei võimalda tal treeningmängus teha üle kuue vahetuse. "Tahaksin mõlemal poolajal eraldi rivistust kasutada. Praegu seda teha ei saa, mis seab treeneri silmitsi paraja puslemänguga," sõnas Hamren.