Soome kaotas lisaajal TürgileFoto: ANDER GILLENEA
Korvpalli MM 2019
3. september 2014, 21:08

GALERII: kena eduseisu maha mänginud Soome kaotas MMil Türgile

Korvpalli MMi neljandas mänguvoorus vajas Soome koondis Türgi vastu hädasti võitu, et säiliksid head lootused edasipääsuks, paraku tuli lisaajal tunnistada vastaste 4-punktilist paremust 77:73.

Soome alustas kohtumist hästi ning esimese poolaaja lõpuks saadi sisse 14-punktine vahe 41:27, kuid kolmandal veerandil hakkasid türklased visalt järele tulema ning otsustavale perioodile mindi vastu soomlaste kuuepunktises eduseisus.

Viimasel veerandil suutis Soome pidevalt hoida sees minimaalset eduseisu ning 15 sekundit enne normaalaja lõppu, seisul 68:65, võinuks Petteri Koponen ka asjad enam-vähem lõplikult Soome kasuks ära otsustada, kuid meeskonna suurimaid staare eksis mõlemal vabaviskel. See karistati türklaste poolt 4 sekundit enne normaalaja lõppu ka karmilt ära, kui kolmese tabas Cenk Akyol ja nii läks mäng lisaajale.

Seda dikteeris juba Türgi, kes kirjutas nii tabelisse teise võidu tulemusega 77:73.

Viimaseks vooruks - eeldusel, et USA täna hilisõhtul Dominikaani Vabariiki võidab - jääb pinget siiski kõvasti: nii kohtuvad omavahel Türgi ( hetkel 2 võitu/2 kaotust) - Dominikaani Vabariik (2/1), USA (3/0) - Ukraina (2/2) ja Soome (1/3) - Uus-Meremaa (1/3).