Kenneth Faried surub palli korvi.Foto: AP / Scanpix
Korvpalli MM 2019
4. september 2014, 00:36

USA korvpalluritele veel üks suur võit

Korvpalli MMil sai USA meeskond rahulikult jagu ka Dominikaanist, võites 106:71 ja jätkates täisedu, 4 võiduga.

Ameeriklased kindlustasid sellega alagrupi esikoha, sest ülejäänud meeskonnad on vähemalt kahe võidu kaugusel. Täna käisid platsil kõik tosin meest, kelle punktisaak jäi 4 ja 16 (Kenneth Faried) vahele.

C-grupi tabeliseis on 4 vooru järel nüüd järgmine: USA 4 võitu, Ukraina, Dominikaani, Türgi 2, Soome, Uus-Meremaa 1.

Homses viimases voorus on järjekorras vastamisi Soome - Uus-Meremaa, USA - Ukraina ja Türgi - Dominikaani. Kõikvõimalikud "surnud ringid" on juba välja arvutatud ning Bilbaos peetavas päeva esimeses mängus on üks selge: võitja pääseb igal juhul play-off'i. Eeldusel, et mäng USA - Ukraina ei too üllatust. Ja kui ei too, sõltub esimese kohtumise võitjast, kas päeva kolmandas ehk viimases kohtumises läheb mõisa peale mänguks või mitte.

Nimelt: Uus-Meremaa võit jätaks mitte ainult Soome üksi 1 võiduga grupi viimaseks, vaid tähendaks automaatselt ka Ukrainale eelviimast ehk 5. kohta ja samuti play-off'i ukse taha. Kui aga Soome võidab, tähendab see omakorda ka Ukrainale kindlat edasipääsu ning lisaks Uus-Meremaale jääks play-off'i ukse taha ka kohtumise Türgi - Dominikaani kaotaja.

Ühesõnaga hoiab Ukraina avamängus pöialt nimelt ja ainult Soomele, Türgi ja Dominikaani aga Uus-Meremaale. Tõsi, türklastele ja dominikaanlastele jääb vastupidisel juhul võimalus õhtul ise mees olla ja oma mäng ära võita.