BC Kalev/Cramo mängujuht Scott Machado Tallinna lennujaamas.Foto: MATI HIIS
Korvpall
4. september 2014, 18:23

Kalev/Cramo uus mängujuht Scott Machado: eelistasin Brasiilia koondisele NBA suveliigat (8)

Nelja viimase aasta Eesti korvpallimeistri BC Kalev/Cramo uus mängujuht Scott Machado saabus täna Eestisse ja teatas, et suudab meeskonna oma tegutsemisega käima vedada.

"Olen liider. Tean, kuidas tiimikaaslastega rääkida ja kuidas neile häid viskekohti luua. Ma olen selgelt mängujuht, kes otsib esimesena söötu kaaslastele. Minu eesmärk on leida parim saadaolev viskekoht," sõnas 24aastane ja 188 cm pikkune Machado.

Pärast edukat kolledžikarjääri USA Iona ülikoolis pole Machado kindlat mängupaika leidnud. Lühidalt on ta olnud NBA klubide Houston Rocketsi ja Golden State Warriorsi ridades, eelmisel hooajal pallis ta NBA tütarliigas D-Leagues ja kevadel liitus ta kuueks mänguks Prantsusmaa tiimiga Villeurbanne'i ASVEL.

"Prantsusmaal läks mul hästi ja kuigi olin seal ainult kuu aega, siis sain hea kogemuse. Usun, et Euroopa korvpalliga kohanemisel mul erili probleeme ei teki," lausus Machado, kes kogus ASVELis 19,2 minutiga keskmiselt 4,3 punkti ja 4 resultatiivset söötu.

Miks Machado Kalev/Cramo valis? "Kalev on mulle uus võimalus ennast näidata ja koos agendiga arvasime mõlemad, et seda on mulle vaja ning see on parim plaan. Tean, et Kalev on meeskond, kes võidab palju ja mängib häid teisi liigasid (VTB Ühisliiga ja Balti liiga - toim)," rääkis Machado, aga lisas, et rohkem infot tal Eesti ja siinse korvpalli kohta pole.

New Yorkis sündinud Machado vanemad on brasillased ja Machadol on nii USA kui Brasiilia kodakondsus. Tal oli võimalus kandideerida ka MMil mängivasse Brasillia koondisesse. "Otsustasin sel aastal Brasiiliasse mitte minna, sest proovisin suveliiga kaudu uuesti NBAsse saada. Kahjuks jäin seal haigeks ja ei suutnud häid esitusi näidata. Tuleval aastal tahan rahvuskoondisega siiski liituda," ütles ta.