Video: Ott Järvela
Jalgpall
5. september 2014, 00:57

ÕHTULEHE VIDEO | Joel Lindpere: parem mängida kui haigevoodis lamada

Konstantin Vassiljevi puudumisel mängus Rootsiga Eesti koondise keskväljamaestro rolli kenasti täitnud Joel Lindpere oli pärast 0:2 kaotust õnnelik, et ta taas mängida saab ning et isiklik esitus hästi välja tuli.

Lindpere jaoks on sügisene koondiseperiood alles esimene šanss Magnus Pehrssoni käe all treenida. Kogenud koondislase sõnul ei olnud talle uue peatreeneri süsteemiga kohanemine mingiks probleemiks. „Ma olen neid erinevaid taktikaid nii palju mänginud, et minu asi on need korraks üle vaadata, ülesanded täita ja minna platsile tegema seda, mida ma oskan," sõnas poolkaitsja pärast kohtumist Rootsiga, kus tema täita oli number 10 ehk alumise ründaja positsioon.

Oma ülesannetega sai mees igatahes väga hästi hakkama. Ka platilt tulnuna oli Lindpere esitusega rahul. Kriipima jäi vaid väljavahetamise eelne periood: „Mängu lõpus ei olnud jõudu. Proovisin kaitsetöös liinis püsida keskpoolikutega, aga ründefaasis oli minu roll asendada teist ründajat ja lõpus ei olnud enam jõudu. Aga minu jaoks oli väga huvitav, palju uusi mängijaid, kellega ma polnud kunagi varem mänginud ja mul oli ka mängunälg."

Just selle viimase rahuldamine oli pikalt vigastustega kimpus olnud Lindpere jaoks õhtu üks parimaid tundeid. „Platsil on ikka parem olla kui kuskilt kõrvalt vaadata või haiglas voodis olla," sõnas poolkaitsja, kel oluline roll täita ka esmaspäevases EM-valikmängus Sloveeniaga.