HEITEL: Gerd Kanter otsib õiget heiterütmi. Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
5. september 2014, 07:00

Jokker Kanter usub jalahädast priisse võistlusesse

Viimastel nädalatel kerge jalahädaga kimpus olnud kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter usub, et täna õhtul Brüsselis teemantliiga finaaletapil ei tohiks Zürichi EMi proovikatsel viga saanud reis rolli mängida.

"Eks ta suuresti sõltub ilmast. Kui on kuiv ja soe, siis ma arvan, et see väga mingit rolli ei mängi," sõnas Kanter jalahäda kohta. "Pigem segabki see jahedamas ja niiskemas olukorras. Praegu ilmateade näitas 24-25 kraadi. Okei, õhtul langeb, aga eks ta mingi 20 kraadi ole. See on praeguses seisus hea märk."

Tänavu oma kümnenda tiitlivõistluste medali võitnud Kanteri siht nii täna kui järgmisel nädalal Marokos kontinentide karikavõistlusel on selge: heita üle 65 meetri. Viimati õnnestus tal see kuu aja eest Kadriorus.

"Mina olen homses võistluses jokker, kes võib tõsta või langetada nende meeste šansse, kes on jackpot’i konkurentsis," lausus ta. Üldvõidule on enne viimast etappi üsna lähedal poolakas Piotr Małachowski.

Ainuke võimalus see sakslasele Roberti Hartingule kaotada on juhul, kui Harting täna võidab ning Małachowski ei heida teise koha väärilist tulemust.

Samas mehi, kes Małachowskile konkurentsi pakkuda suudavad, on lisaks Kanterile ja Hartingule veel. Kaardipaki võivad vabalt segamini lüüa ka sakslane Martin Wierig ja poolakas Robert Urbanek.

Seega pole üldarvestuses neljandat kohta hoidev Kanter poolaka edus üldsegi kindel. "Kuna hooaja lõpus pole ta nii head minekut näidanud kui hooaja alguses, siis ma julgeks pakkuda 60-40 Hartingu kasuks," ennustas meie mees.

"Kui Małachowski suudab 65+ ära heita teha, siis ta peaks igal juhul oma jackpot’i saama, aga kui mitte, siis tal läheb teist aastat järjest roosiline seis lõpuks käest ära."

Möödunud pühapäeval võistles Kanter Berliinis. Esmaspäeva õhtul saabus ta koju ning trenni tegi mees vaid teisipäeval ja kolmapäeval. "Sellises faasis suurt trenni enam ei tehta, üritame hoida seda, mis on. Mõlemal päeval sai tehtud 15-16 heidet," avaldas ta.