EESKUJU: Still on sotsiaalvõrgustikus oma tütre ravikäiku aktiivselt kajastanud. Mehele on tuge avaldanud sajad inimesed ning kümned rääkinud oma kogemustest haigete lastega. Foto: Kuvatõmmis
NFL ameerika jalgpalli liiga
5. september 2014, 07:00

Bengals aitab kaitsjal vähihaige tütre eest hoolitseda (1)

Devon Still on jätkuvalt Margus Hundi meeskonnakaaslane. Mitte oma mängijaoskuste tõttu, vaid Cincinnati Bengals tahtis kindlustada, et mees saaks jätkuvalt hoolitseda nelja-aastase vähihaige tütre eest.

Ameerika jalgpallurid on enam kui 100 kilo kaaluvad lihasmäed, kes peavad vastase iga hinna eest peatama. Musklite all tuksub meestel aga hell süda, nagu sai tunda Bengalsi keskkaitsja Still.

Ta valiti klubi poolt 2012. aasta hooajaeelse drafti teises ringis nagu aasta hiljem Margus Huntki. Mehe kaks aastat NFLis olid täidetud vigastustega ning ta osales kokku vaid 18 mängus. Enne pühapäeval algavat NFLi põhihooaega andiski Bengalsi peatreener Marvin Lewis kaitsjale teada, et kahjuks tänavu mängudes tema teeneid ei vajata.

Siiski ulatati mehele abikäsi: Stillile pakuti kohta varukoosseisus, mis küll kohtumistes kaasa ei löö, ent aitab põhimeeskonnal treenida. Nõnda saab mängumees jätkuvalt palka ning säilib ka liiga poolt kindlustatud tervisekindlustus.

Just see viimane on mehe pere jaoks kõige olulisem: juunis diagnoositi Stilli nelja-aastase tütrel vähk ning piiga on praeguseks alustanud oma neljandat keemiaravitsüklit.

"Kui ma teada sain, ütlesin oma perele, et nüüd on kõik. Kõik! Sport ei ole tähtsam oma tütre kõrval olemisest, kui ta oma elu eest võitleb," vahendas Stillsi sõnu fännileht Cincy Jungle.

Mehe sõnul ei oleks teda üllatanud, kui Bengals temast käed puhtaks oleks pesnud: "Äriliselt vaadates tahavad nad mehi, kes keskenduvad ainult jalgpallile. Me oleme siin, et võita Super Bowl, ja hetkel ei ole ma olukorras, kus saaks endast 100 protsenti jalgpallile anda."

Nõnda teadiski ta juba ette, mis oli Lewise laupäevaõhtuse kõne sisu: sa ei ole 53 hooaega alustava mängija seas. Peatreeneri edasine jutt oli aga kui õnnistus. Still palgati treeningkoosseisu, mis tähendab mehele küll suur palgakärbet, ent ta ei pea koos meeskonnaga USA-s ringi reisima ning NFL maksab jätkuvalt tema tütre ravi eest. "Et klubi oli toetav ja nad saavad aru, mis minuga toimub, on tõeline õnnistus," oli Still ESPNi vahendusel Cincinnati meeskonnale südamest tänulik.

Oma osa meeskonnakaaslase tütre ja teiste haigete laste aitamisse saab anda ka Margus Hunt: Still on algatanud kampaania, kus iga kord kui Bengalsi kaitsjad tõmbavad maha vastaste mängujuhi, annetatakse fännide poolt summa kohaliku lastehaigla toetuseks.