Joel Lindpere võitluses Rootsi kogenud poolkaitsja Kim Kallströmiga. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
6. september 2014, 09:00

Joel Lindpere: parem ikka platsil olla, kui haiglas voodis lebada!

Joel Lindpere jaoks oli neljapäevane mäng Rootsiga koondisekarjääri 93., aga esimene peatreeneri Magnus Pehrssoni ametiajal. Kõigist kevadistest matšides jätsid tervisehädad ta kõrvale. "Isu koondise eest mängida oli õudselt suur. Polnud kaua saanud," tõdes Lindpere pärast 0:2 kaotust Rootsile.

Pehrsson kasutas Lindperet rollis, mis oli algselt ette nähtud Konstantin Vassiljevile, kes sai aga vahetult enne koondisemänge vigastada. Pehrsson jäi 74 minutit mänginud Lindpere esitusega igati rahule: "Joel sai hästi hakkama. Ka füüsilise vastupidavuse osas. Arvan, et valikmängu-adrenaliini abiga peab ta ka 90 minutit vastu. Lindpere on tark mängija, kes toob keskväljale vajaliku rahustava efekti."

Lindpere sõnul ei valmistanud uue peatreeneri nõudmistega kohanemine talle probleeme. "Olen karjääri jooksul neid erinevaid taktikaid nii palju mänginud. Tuli asjad üle vaadata, ülesandeid täita ja teha platsil seda, mida oskan. Kahjuks ei olnud mängu lõpus enam jõudu."

See valmistas Lindperele pettumuse, sest mängunälg oli tal erakordselt suur. "Platsil on ikka parem olla kui kuskilt kõrvalt vaadata või haiglas voodis olla," viitas Lindpere kevadele, kui teda vaevas korraga jube hunnik hädasid – Tšehhi liigas purunesid kokkupõrkes vastasega paar luud näos ja kannatada sai närv, mis jättis pool nägu tuimaks, lisaks tuli ravida puukborrelioosi ja puusalihase rebendit.

Nüüd on Lindpere hädadest prii ja esmaspäevases EM-valiksarja avamängus Sloveeniaga Eesti jaoks ülitähtis mees. Tõsi, korraliku tulemuse jaoks ei piisa tema heast esitusest, vaid terve Eesti meeskond peab suutma tegutseda ühtsemalt kui Rootsi vastu.

"Koondise koosolekutel käib väga intensiivne töö. Trennis keskendume samuti taktikale, mitte lõbusale jalgpallimängule. Oleme päris heas seisus. Mängust Rootsiga saame kaasa võtta mitu head asja, millest peamised on meeskonna ühtsus ja meeskondlik kaitse. Valiksarjas suudame edu saavutada vaid ühtsena tegutsedes. Isikliku talendiga vastaseid lüüa pole meil lootustki," rõhutas kapten Ragnar Klavan.

Eesti mänguplaani Pehrssoni sõnul võrreldes neljapäevaga suuri muutusi oodata ei ole, aga teatud detaile tuleb kohandada.

"Rootsi ründemäng põhineb Zlatanil, mistõttu oli Karol Metsale antud korraldus olla väga ettevaatlik ja kontrollida kaitseliini esist tsooni. Sloveenial Zlatanit pole ja kaitsemängus teeme teatud muudatusi! Ma ei näe põhjust teha algkoosseisus palju vahetusi, aga mõned muudatused võivad tulla," sõnas Pehrsson.

Eile tegi Eesti koondis kaks taastavat trenni – hommikul Stockholmis, õhtul Tallinnas – misjärel lubati mängijad üheks ööks koju. Täna kogunetakse taas ja alustatakse ettevalmistust mänguks Sloveeniaga.