Mika KeränenFoto: EJL
Jalgpall
7. september 2014, 17:08

Eesti jalgpalli patrioot Mika Keränen: mul ükskõik, kes Inglismaal või Meistrite liigas võidab (1)

Tartus elav soomlasest lastekirjanik Mika Keränen on kirglik vutifänn, kel lähevad Maarjamaa vuti peale iga kell silmad punni. Enne homset Eesti – Sloveenia matši andis ta jalgpall.ee portaalile oma vutikire teemal intervjuu.

Miks sa staadionil käid?

Mika Keränen: Mina jälgin ainult omade mänge. Koondisemängud, Premium liiga mängud, sõprade madalamate liigade mängud – need on need, mis on minu jaoks jalgpalli mõte. Televisioon pakub Inglismaalt või Meistrite liigast pilti, aga mul on ükskõik, kes seal võidab. Mulle meeldib kohalikku jalgpalli vaadata. Meie enda ettevõtmisi. Olla kursis sellega, kuidas Eesti jalgpall areneb. Käin vaatamas ka noortemänge. Unistan sellest, et ühel päeval jõuab Eesti koondis suurturniirile. Minu jaoks ei eksisteeri küsimust, kas jõuab, vaid millal jõuab? On ju ka teised väiksed jalgpalliriigid sellega hakkama saanud. Kui on hea treener ja õhkkond, siis on kõik võimalik.

Kuidas sa staadionil käitud? Kas oled pigem vaikne või häälekas toetaja?

Mika Keränen: Kui ma lähen staadionile, siis ma istun pigem kuskil omaette. Ma ei taha seal kellegagi lobiseda. Ma jälgin pilti nagu vaatleja. Nagu kunstnik vaatab elu. Koondisesärk ja sall on mul ikka seljas, aga ma tahan mängu omaette nautida.

Pikemat intervjuud Keräneniga saab lugeda Eesti – Sloveenia mängukavast. Homme, 8. septembril alustab Eesti koondis EM-valiksarja, kui A. Le Coq Arenal võõrustatakse Sloveeniat. Staadioni väravad avatakse kell 19:45, avavile mängule antakse kell 21:45.