Srecko KatanecFoto: Mati Hiis
Jalgpall
7. september 2014, 18:31

Sloveenia peatreener üritab Eestit murda kiire söödumänguga

Sloveenia koondise peatreener Srecko Katanec sõnas homse valikmängu eelsel pressikonverentsil, et sloveenide edu valem peab homme olema kiire söödumäng.

„Kui me söödame aeglaselt, siis vastasel on lihtsam kaitsta," lausus ta. „Teame, et eestlased seisavad kaitses hästi ning võitlevad palju. Samuti teame, et Eesti ei kingi meile palju väravavõimalusi."

Meie koondise ründemängu kohta lisas ta järgmist: „Eesti võib olla rünnakul ohtlik, aga mitte konstantselt. Suurem oht tekib kontrarünnakute ja poolkiirete rünnakutega."

„Oleme näinud, et teil on kvaliteetsed ründajad. See on meeskonnale väga tähtis, aga peamiselt olen näinud mänge, kus Eesti on rohkem tegelenud kaitsetööga."

Sloveenia meeskonna ettevalmistusnädal kulges peatreeneri sõnul väga hästi. Vigastustega neil samuti probleeme pole. „Tahame valiksarja positiivselt alustada, ent esimene mäng pole nii otsustav, sest mul on kogemus saavutada hea tulemus ka mitte nii hea alguse järel," lausus Katanec, kes juhtis Sloveenia koondise 2000. aastal EMil ning kaks aastat hiljem MMile.

Mida väikestel vutiriikidel, nagu Eesti või Sloveenia, tuleb teha, et finaalturniirile murda? „Kui ma teaksin retsepti, oleksime igal finaalturniiril," muigas ta. „Pole ühest võluvitsa, mis sinna viiks. Peab olema hea grupp mängijaid, kelle vahel on hea keemia. Samuti peavad mängijad olemad kvaliteetsed. Ja loomulikult on vaja pisut õnne nii loosiga kui ka mängudes."