VÕIDUKAS: Rasmus Mägi alistas Itaalias sooja ilmaga kõik konkurendid. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Kergejõustik
7. september 2014, 20:22

Itaalias triumfeerinud Mägi tundis rõõmu soojast ilmast

Itaalias Rietis toimunud kergejõustiku GP-l sai Rasmus Mägi meeste 400 meetri tõkkejooksus ajaga 49,47 esikoha.

Konkurente enam kui poole sekundiga võitnud eestlane tunnistas, et tegu oli treeningvõistlusega. „Tulingi siia esikohta võitma. Aeg niivõrd eesmärgiks polnud, läksin kindla peale jooksma. Pigem oli tähtis, et saaks soojas kliimas võistelda. Seda on hea teha," sõnas 27-kraadises suvesoojas triumfeerinud Mägi.

Zürichi EMil hõbemedali võitnud Mägi sai pärast Zürichi Teemantliiga etappi nädala kosuda ning tõdes, et sellest oli kasu. „Üle pika aja sai paar pikemat trenni teha ning usun, et tunne läks nendega kohe kindlasti paremaks. Natuke veel ning siis on läbi," sõnas ta.

Nii tema kui kettaheitja Gerd Kanter osalevad laupäeval kontinentide karikavõistlusel Marokos Marrakechis. Taaskord on puhkuseks vaid mõned päevad. „Kõigepealt on tähtis siit tagasi jõuda, võimalikult hästi taastuda ning mõned massaažid saada," sõnas Mägi Õhtulehele eile Itaaliast.

Marrakechi, kus praegu on suisa 32 kraadi sooja, lendab ta neljapäeval. „Ega midagi suurt teha anna, aga ongi hea, kui saab vara kohale minna. Soojenen seal üles," muigas ta.

Marek Niit jooksis Rietis 300 meetri distantsil aja 32,24, mis tähistab ka uut Eesti rekordit.