Eesti jalgpallikoondis pühapäevasel treeningul.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
8. september 2014, 10:09

Nädala ennustus | Kui suur on Eesti võidušanss Sloveenia vastu? (2)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 8. septembri valik:

NÄDALA PLUSS

Eesti Autospordiliidu president Ari Vatanen osutus üheks esimeseks sirgeselgseks spordijuhiks, kes ütles selge sõnaga välja, et Ukrainas sõda pidav Venemaa tuleb suurvõistlustest (F1 etapp, jalgpalli MM) ilma jätta.

"Sageli öeldakse, et F1 ei tohiks sporti ja poliitikat segada, aga Venemaad valitsev režiim segab sporti ja poliitikat igasuguse teeskluseta. Praegusega võrreldavat olukorda pole olnud pärast Teist maailmasõda. Peame küsima, kuidas ajalugu meid ning meie tegusid ja tegemata jätmisi mäletama jääb," sõnas Vatanen Daily Telegraphile antud intervjuus.

NÄDALA MIINUS

Tallinna Levadia langes jalgpalli Eesti karikavõistlustelt konkurentsist bürokraatliku apsaka tõttu – 1/16-finaalis Saue JK Laagri vastu saadeti platsile noormängija Magnar Vainumäe, kes poleks tohtinud mängus osaleda. Levadia võitis küll 5:0, aga tulemus tühistati ning jalgpallisõbrad jäävad 1/8-finaalis ilma maiuspalast Flora – Levadia.

Kui süü juhtunus lasub Levadial, siis kannatas terve Eesti jalgpalli ja ka Evald Tipneri karikavõistluste maine. Äkki peaks jalgpalliliit astuma samme tehniliste kaotuste välistamiseks?

NÄDALA ENNUSTUS

20% on tõenäosus, et Eesti jalgpallikoondis alistab täna õhtul koduväljakul Sloveenia. Vastane on meist objektiivselt võttes tugevam, aga see poleks esimene või viimane kord, kui jalgpallimatš ei lõppe tugevama võiduga.