Gibraltari algkoosseis EM-valikmängus Poolaga. Mängijate nimede juures on ära toodud nende amet.Foto: Ekraanitõmmis
Jalgpall
8. september 2014, 14:31

Väravavahiks tuletõrjuja, väljakul elektrik ja politseinikud – see on Gibraltari vutikoondis! (1)

Eelmisel aastal Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) liikmeks võetud kaljuriigi Gibraltari koondis debüteeris eile EM-valiksarjas, kui kaotas koduväljakul (tegelikult Lõuna-Portugalis, sest Gibraltaril pole nõuetele vastavat staadionit) 0:7 Poolale.

Miks poolakad Gibraltarist hakkliha tegid (ja Robert Lewandowski neli väravat lõi), selgub telekanali SkySports ekraanigraafikast, kus Gibraltari meeskonna algkoosseisu juurde olid kuvatud mängijate ametid.

Selgus, et väravavaht Jordan Perez on tuletõrjuja, kaitsja Joseph Chipolina kontorirott ning tema kolleeg Roy Chipolino tollitöötaja. Poolkaitsjast leiab Ryan Casciaro (politseinik), Rafael Bado (poepidaja), Lee Casciaro (politseinik) ja Brian Perezi (elektrik) ning ründes on Kyle Casciaro, kes ametilt laevandusagent.

Kaitsja Scott Wiseman ja poolkaitsja Liam Walker on profijalgpallurid ning kaitsja David Artell töötab Inglismaa tugevuselt kolmanda liiga klubis Crewe Alexandra, aga mitte jalgpalluri, vaid noorteakadeemia juhina.

Gibraltar kohtus kevadel kahel puhul Eesti meeskonnaga – Gibraltaril peetud matši võitis Eesti 2:0 (väravad Dmitri Kruglov ja Rimo Hunt), Tallinnas tehti 1:1 viik (Eesti värav Ragnar Klavanilt).