Mina jään: Sepp Blatter Foto: Anthony Anex
Jalgpall
8. september 2014, 20:44

Jalgpallitaat Blatter ei kavatse veel niipea pensionile minna

Viimased 16 aastat FIFAt juhtinud Sepp Blatter ei kavatse presidenditooli enda istumise alt ära anda ning plaanib kandideerida ka järgmise aasta juunis toimuvatel uutel valimistel, kuigi on siis juba igati soliidses pensionieas ehk 79-aastane.

"Minu missioon ei ole veel lõppenud," kinnitas Blatter. "Viimasel FIFA kongressil Sao Paolos tundsin, et väga suur osa rahvuslikest alaliitudest toetab mind, nad palusid: "Palun jätka, ole ka tulevikus meie president!"

"Seega teen septembris kindlasti ametliku avalduse, et kandideerin ka uutel valimistel. Pealgi on jalgpallipere juurde jäämine ka austuse küsimus, seega - jah, ma olen valmis, jah, ma kandideerin!"

FIFAl on viimase 40 aasta jooksul olnud vaid kaks presidenti - Blatter ja tema eelkäija aastatel 1974-1998 Joao Havelange - ning see on mõistagi tekitanud küsimusi organisatsiooni läbipaistvusest, samuti on FIFA suunas lennutatud pidevalt korruptsioonisüüdistusi. Senini on Blatter&co neist aga niivõrd-kuivõrd puhta nahaga välja tulnud ning kuigi Euroopa alaliitude seas pole šveitslane kuigi populaarne, võib arvata, et Aafrika ja Aasia häälte toel ta tuleval aastal tagasi ka valitakse.