Ardo Arusaar.Foto: Stanislav Moškov
Maadlus
9. september 2014, 16:30

Ardo Arusaar sai tervisehädast lahti

2012. aastal Londoni olümpial kreeka-rooma maadluse poolraskekaalus 8. koha saanud Ardo Arusaar on tervisehädast lahti saanud ja saab pühapäeval Usbekistani pealinnas Taškendis toimuval MMil kaasa teha.

„Mul tekkis Rootsi laagris käe peale põletik, täpsemalt pompoon, ja pidin kümme päeva antibiootikume võtma ja kompresse tegema. Nüüd on käsi juba palju parem," sõnas Arusaar, kes tegi pärast pausi esimese matitreeningu neljapäeval. Rohkem tal suve jooksul suuremaid probleeme pole olnud.

Arusaar ei osanud öelda, palju põletikust tingitud paus temalt teravust ära võttis. „Esimene trenn oli küll raske ja võttis aega, et hingamine korda saada. Praegu on enesetunne juba okei. Kõige rohkem mõjutas see kaalu, pisut võtsin alla ja nüüd kaalun 101 kilo." Seega tuleb Arusaarel kaalupiiri (-98 kg) sisse mahtumiseks maha võtta vaid kolm kilo, mida on tavapärasest vähem.

Suvel tegi Arusaar Euroopas toimunud võistlustel korralikke esitusi. Viienda koha sai ta nii juuni lõpus Saksamaal Dortmundis kui juuli keskel Poolas Gdanskis. „Midagi katastroofilist polnud ja enam-vähem läksid etteasted jah hästi, aga samas jäin mõlemal korral poodiumilt napilt välja. Võistlused näitasid, et MMil on kõik võimalused olemas," lausus ta.

Taškendis sihib Arusaar medalit, aga kindlaid veksleid välja ei anna. „Loomulikult tahan hästi maadelda, aga seda tuleb teha üks matš korraga."

Lisaks osalevad MMil eestlastest raskekaalu (-130) kg valitsev maailmameister Heiki Nabi ja Eesti parim naismaadleja Epp Mäe (-75 kg).