Esimest korda mängis Leedu LFF staadioni kunstmurul 2012. aasta sügisel, kui võõrustati MM-valikmängus Slovakkiat, kellele kaotati 0:1.Foto: Mindaugas Kulbis
Jalgpall
10. september 2014, 14:23

Eesti koondis kaalub järgmise valikmängu eel kunstmurul treenimist

1:0 võiduga Sloveenia üle EM-valiksarja alustanud Eesti jalgpallikoondis peab järgmise kohtumise 9. oktoobril, kui Vilniuses ollakse vastamisi Leeduga.

Tegu on esimese korraga, kui Eesti peab valikkohtumise kunstmurukattega staadionil. Maavõistlusi on kunstmurul peetud – 1993 Vantaas Soomega (0:0) ja Lätiga (0:2), 2005 Helsingis Soomega (2:2) ja tänavu võõrsil Gibraltariga (2:0) – aga valiksarjamänge seni mitte.

Peagi see muutub, sest Leedu – Eesti mängu võõrustav LFF staadion Vilniuses on pärast 2012. aastal tehtud renoveerimist kunstmurukattega. Erakordsete asjaolude tõttu kaalub Eesti koondis mängu-eelsete treeningute pidamist kunstmurul. „Seda teemat on arutatud, kuna mäng toimub kunstmurul, aga täpset plaani veel paika pandud pole," sõnas jalgpalliliidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Eelmises valiksarjas pidas Leedu LFF staadionil kolm kodumängu viiest. Slovakkiga tehti 1:1 viik, Kreekale kaotati 0:1 ja Läti alistati 2:0. Euroopa jalgpallikoondiste esindusstaadionitest on lisaks Leedu omale kunstmurukattega ka Kasahstani, Fääri saarte ja Andorra meeskondade koduväljakud.