Sander Pärn ja James Morgan. Foto: Timo Anis
Auto-Moto uudised
10. september 2014, 15:25

Pärn ja Morgan asuvad Tartu rallil starti meistrisarja liidritena

Pärast kahenädalast pausi jätkuvad 2014. aasta Eesti autoralli meistrivõistlused Tartumaal, kus esmakordselt võisteldakse Tartu rallil. Nii esirattaveoliste masinaklassi 1600 kui ka Eesti Juunioride autoralli meistrivõistluste sarja hetkeliidritena asuvad Tartus Ford Fiesta R2-ga starti Sander Pärn ja James Morgan.

Kaks nädalat tagasi Lätis toimunud Kurzeme autorallil võidutsenud Pärn ja Morgan lähevad eelseisvale võistlusele eesmärgiga sõita kiire ja veatu võidusõit.

"Tänaseks oleme jõudnud tagasi meistrisarja liidripositsioonile. Oleme selle nimel palju tööd teinud ja Tartu rallil saab meie eesmärk olema liidripositsiooni hoidmine," rääkis Pärn. 

"Esimene võistluspäeva peaks kogu ulatuses kulgema asfaldil. Loodan, et see sobib meile ja tahame proovida kindlasti oma kogemusi asfaldil oma kasuks ära kasutada. Kuigi ühelt poolt vaadatuna on Tartu ralli justkui minu koduralli, on kiiruskatsed nooremale põlvkonnale tundmatud ja selles mõttes hüppan ma vette tundmatus kohas," ütles Pärn.  

Noormees aga ennast sellest heidutada ei lase: "Kõigil on võrdsed tingimused ja rallil näidatud kiirus paneb laupäeva õhtuks paika paremusjärjestuse. Tahame olla kiired ja mitte eksida. Kui see õnnestub peaksime ralli lõpuks olema oma klassi ühed võidusoosikud." 

Konkurents saab esirattaveoliste masinate klassis 1600 olema tihe. Lisaks Pärnale on starti tulemas kiired vennad Rohtmetsad, nobedad saarlased Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk ning Sander Siniorg ja Annika Arnek. Kindlasti ei tohi unustada ka pikaajalist esirattaveolise auto kogemust omavat Kristen Kelement ja Timo Kasesalu. Tähelepanu väärib ka fakt, et esirattaveolisel Ford Fiestal on pärast võistluspausi starti naasmas hetkel sõjaväes aega teeniv Oliver Ojaperv. 

Tartu ralli näol on tegu ühe kahest uuest Eesti autoralli meistrisarja etapist. Kiiruskatsete kogupikkuseks on 103,01 km. Korduvläbimisega kiiruskatseid on kokku kavas 5. Rallile antakse start reede pärastlõunal algusega kell 16.00 Tartu Raekoja esiselt platsilt.  

Avapäeval on kokku kavas neli kiiruskatset. Teisel päeval sõidetakse võidu veel 8 kiiruskatsel. Esimesi võistlejaid on ralli finishsisse, mis asub samuti Tartu raekoja esisel platsil, oodata laupäeva õhtul kella 18.00-ks.