Boris Diaw (vasakul) Hispaania liidri Pau Gasoli vastu.Foto: JAVIER SORIANO
Korvpalli MM 2019
11. september 2014, 01:51

Üllatusvõidu saanud Prantsusmaa kapten Boris Diaw: vähesed uskusid meisse

Korvpalli MMi veerandfinaalis üllatuslikult Hispaaniat võitnud Prantsusmaa koondise kapten Boris Diaw sõnas pärast mängu pressikonverentsil, et kuigi suurem osa inimesi uskus Hispaania võitu, uskusid prantslased endisse edasi.

"Olen meeskonna üle väga uhke. Vähesed uskusid, et me suudame võita, aga meie uskusime seda ja tõestasime seda ka väljakul. Suur edu lauavõitluses (50:28) näitas, et meie motivatsioon on kõva," rääkis 32aastane ääremängija, kellele viimased 12 kuud on olnud uskumatult edukad. Kõigepealt kuulus ta 2013. aasta kuldsesse EM-koondisesse ja juunis krooniti ta San Antonio Spursiga NBA meistriks.

"Vahel on raske kodus mängida ja siis tegutsetakse selle nimel, et mitte kaotada. Teadsime, et nad hakkavad teisel poolajal meid kõvasti suruma, aga me ei andnud kaitses kordagi alla," rääkis ta Hispaania kohta, kelle kohta arvati, et nad jõuavad kindlasti finaali ja kohtuvad seal kullamatšis USAga.

Ka prantslaste peatreener Vincent Collet tõstis esile kaitsemängu tähtsust. "Teadsime enne matši, et peame kaitses ideaalselt tegutsema. Mitte rünnakul, sest Hispaania saab oma energia just lihtsalt saadud korvidest. Juba esimesel veerandajal tundsin, et neil tuli pinge peale," lausus ta.