Heiki Nabi.Foto: TIINA KÕRTSINI
Maadlus
13. september 2014, 17:14

 

Heiki Nabi võitis MMilt pronksmedali! (10)

Usbekistani pealinnas Taškendis toimuvatel maadluse MMil asus täna kuni 130 kg kaaluvate meeste hulgas võistlustulle Heiki Nabi, kes sai MMidel oma kolmanda medali, alistades pronksimatšis bulgaarlase Ljubomir Dmitrovi 1:0! Oma viienda MM-kulla sai kuubalane Mijain Nunez Lopez, kes oli finaalis üle türklasest Riza Kayaalpist.

Pronksimatšis alustas aktiivsemalt bulgaarlane ja Nabi sai esimese perioodi lõpus passiivsuse tõttu hoiatuse. Teisel perioodil pani Nabi aga oma parem vastupidavuse maksvusele ja bulgaarlane teenis kaks hoiatust. Et teise hoiatuse puhul saab vastane ühe punkti, lõppeski matš Nabi 1:0 paremusega.

Nabi päev: Esimeses ringis oli Nabi esimesel poolajal valgevenelase Kirill Hrõšanka vastu aktiivsem ning teenis punkti vastase passiivsuse tõttu. Teise poolaja alguses minuti jooksul nügis ta valgevenelase kolm korda matilt välja, teenides sellega kolm punkti ja võitis 4:0.

Veerandfinaalis tuli paraku tunnistada 2011. aasta maailmameistri, Londoni olümpiapronksi  ja kolmekordne Euroopa meistri türklase Riza Kayaalpi paremust 4:0. 

Lohutusringis alistas Nabi ungarlase Balint Lami 3:1 pääses koos bulgaarlase Ljubomir Dmitroviga ronksi matšile.