Prantsusmaa - LeeduFoto: AFP/Scanpix
Korvpalli MM 2019
13. september 2014, 21:04

Leedu kole neljas veerand andis pronksmedali Prantsusmaale (1)

Leedu koondis jäi tänase korvpalli MMi pronksikohtumise viimasel veerandil viisakas eduseisus olles kolmeks ja pooleks minutit kuivale, mis prantslased tagasi mängu aitas. Leedu mõõnaga kätte saadud hoogu frangid käest ei antudki ning lõpuks võitis Prantsusmaa 92:90.

Leedu ja Prantsusmaa pronksikohtumine kulges suuremas osas tasavägiselt: avaveerandi lõpus olid kolmega peal prantslased, poolajaks oli vahe kahanenud ühele silmale ning kolmanda veerandi lõpus olid seitsme punktiga ees juba leedukad.

Kuigi tabloonumbrid näitasid Leedu hoo paranemist ja prantslaste lagunemist, olid hoopis meie Balti naabrid need, kes mängu lõpus liimist lahti läksid. 75:70 seisul lubati prantslastel teha 7:0 vahespurt ning sellega anti initsiatiiv vastastele. Leedu oli veel tänu Valanciunase 2+1 rünnakule kolm minutit enne lõppu ees 80:77, ent sellele järgnes taas prantslaste spurt. Suurim vahe oli 80:86.

Kaotusseis ei tähendanud veel alla andmist, sest viimase minuti marulise ponnistusega jõuti korduvalt ühe punkti kaugusele, ent sellest ei piisanud: 90:92 pidid leedukad leppima neljanda kohaga.

Mängu resultatiivseimana viskas Nicolas Batum 27 punkti. Leedu parim oli Jonas Valančiūnas 25 punkti ja üheksa lauapalliga.