Karl-Martin RammoFoto: Riina Ramst
Spordivaria
13. september 2014, 23:03

Rammo jahib olümpiakohta hõbelaevastikus

Purjetamise MMil Hispaanias lõppes täna kvalifikatsiooniseeria Laser Radial ja Laser Standard klassidele. Karl-Martin Rammo näitas tublit sõitu ning jätkab olümpiakoha püüdmist hõbelaevastikus.

Rammo täiendas oma kvalifikatsiooniseeriat vaikses ja keskmises, 3-6 m/s puhunud tuules 9. ja 23. tulemusega oli eelsõitude 54., millega saab homsest jätkata finaalsõite hõbelaevastikus. Rio olümpiakoha saamiseks on vaja jõuda 23 parima riigi sekka ning et kuldlaevastikus on esindatud vaid seitse erinevat riiki, on tänaste tulemuste põhjal Rammol olemas tugev võimalus eesmärk täita.

Kaarel Kruusmägi sai täna oma sõitudes 26. ja 46. koha ning kvalifikatsiooni lõpuks saadud 79. asetus paneb ta samuti finaaliks hõbegruppi.
Laser Radialil sai Anna Pohlak (TJK) viimastes kvalifikatsioonisõitudes 41. ja 13. koha ning kokkuvõttes 64. positsiooniga seilavad ka tema ja Anne-Mari Luik (95.) homsest hõbegrupis.

RS:X naiste klassis lõpetas Ingrid Puusta esimesed kolm sõitu oma kvalifikatsioonigrupis 14., 11. ja 10. kohaga ning on kokkuvõttes 29. positsioonil.

Meeste RS:X purjelaual olid Johannes Ahuni päeva resultaatideks oma eelsõitude 37. ja 38. koht ning ta on praegu 76. positsioonil. Rainer Kasekivi on kahe 43. tulemusega 89. kohal.

Klassid on kogu avaseeria kestel ehk nii kvalifikatsiooni- kui finaalsõitudes jagatud kahte või kolme eraldi startivasse võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Viimasel võistluspäeval sõidavad avaseeria alusel selgunud iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.