Maadlus

Henn Põlluste: "Arusaare 8. koht oleks väga hea, kui meil poleks Heiki Nabi kuldmedaleid" (4)

LISA KOMMENTAAR

Kordamine pole paha.15. september 2014, 17:27
Kuigi ka Puusepp oli omas ajas tegudega supermees ja hiljem koguni NLi koondise treener, ei saa teda võrrelda Pütsepaga. Viimane oli hiljem samuti treener nii Lätis kui Soomes. Sokrates peaks "mäletama" (ta ju igavene) oma parimaid õpilasi: üks nendest oli Aristotelese õpetaja filosoof Platon. Viimase sünninimi oli tegelikult Aristokles, aga Platon ("lai") nime omistas talle, tunnustatud maadlejale, tema maadlustreener. Maadluse ajalooga võib minna väga kaugesse antiikaega.
sokrates15. september 2014, 14:07
mitte Puusepp, vaid Pütsepp: kreeka-rooma maadluse kuld Pariisi päevilt 1924
No-jah15. september 2014, 13:57
Ega tõstesport eriti kehvem polnud. Muidugi "peab" meil promoma just neid alasid kus mahjäämus maailmast on suur või jääv - meid on liiga vähe, eriti pallimängudes, et olulist edu saavutada. Maadlus on meil tegelikult olnud pidevalt üle keskmise paremas seisus. Muide, Pütsepp ei ole Puusepp, sellega oli rohkem seotud Jeesus Kristud, ilmselt näpukas. Tugevad mehed pole Eestimaalt kadunud.
võimas !15. september 2014, 10:30
Üldse on see maadluse tase Eestis nii hullult kõrgel olnud et alla medali nagu polekski midagi. Samas mõnel teisel alal oleks Oooo maiii gaaad ! :) Hack, Aberg, Lurich, Klein, Käpp, Väli, Neo, Puusepp, Palusalu, Kotkas, Englas jne. Rohkem maailma tipptasemel maadlejaid kui jalgpallis meeskonnas :) Vot selline tase !