Maadlus

MM-pronks Heiki Nabi tõdeb, et tipus püsimiseks on vaja konkurente uute nippidega üllatada

Heiki Nabi tegi ära isegi Palusalule! (8)

LISA KOMMENTAAR

mina15. september 2014, 18:15
au ja kiitus Nabile, kuid artikli kirjutajale soovitan minna pea uuringutele, ja süüa väga palju tablette !!! või kool lõpetada ?!
mell15. september 2014, 17:18
imelik jutt,nabil ju vist 1 kuld,teine saamata ja pealegi ta kaotas ju matil
Juhan15. september 2014, 14:57
See artikkel on meie "spordisoperdajate" musternäide.
Lugedes vaid pealkirja.15. september 2014, 14:15
Palusalu võitis raskekaalus mõlemas stiilis olümpiakulla ja tuli ka EMil võitjaks. Praegusel ajal olümpiaastal MMi ei peeta ja teoreetiliselt võiksid olümpimedalistid olla ka MMe medalistid. Tõstespordis midagi sarnast vist tehti (EMi medalitega?), ei ole kindel. Palusalu polnud siiski esimene kahekordne olümpiavõitja ühel olümpial - rootslane suutis seda märksa kergemas kaalus varem (vist 1932). Muidugi on raskekaalu võidud alati olnud nö. väärikamad. Praeguseks on maadlusstiilid liialt erinevad, et korrata Palusalu trikki, kuigi üritajaid on.
Hea töö15. september 2014, 09:59
Väga tubli saavutus! Meediaväljund MM võistlustest paraku meil väga halval tasemel ja kui me ei suuda isegi medalimehi ekraanile tuua (olgu siis kasvõi interneti vahendusel Eesti sporti kajastavates meediaväljaannetes), siis on raske ala populaarsust tõsta.
vm maailmameister 15. september 2014, 09:30
Igal ajastul omad kangelased ja loomulikult vastavalt ajastu võimalustele. Momendil on palju taset
tõstnud need parimatele jahimaadele siirdunud, kes suures lootuses paremale kohale esindavad
teisi riike, tundes vaevalt esindatava riigi lipu värve, rääkimata hümnist (iraanlased aserite värvis,
bulgaarlased ameerika mandri võistkondades jne.) Tase on selle tõttu momendil taevasse kruvitud,
mille tõttu tuleb veel eriti hinnata meie pisikese natsionaalsete traditsioonidega maadlusrakukese
momendisaavutusi. Edu edasiseks soovides!
Võimas Eesti maadlus !!15. september 2014, 08:41
Rahvusvaheliste võistluste medalite järgi on Nabi tõesti Palusalus ees pool. Samas Palusalu trikki võita mõlemas stiilis raskekaalus kaks kulda ei tee keegi enam kunagi järgi. Englase sama maailmameistrivõistlustel saadud kullad on ka püüdmatu selles suhtes. Mõlemad mehed lõpetasid siiski ka liiga vara vigastuse tõttu oma karjäärid. Kotkal on muidugi rohkem medaleid ja iseseisvas Eesti eest võisteldes oleks Kotkas kogunud kõik medalid alates 1938-1960, kokku fenomenaalsed 22 aastat!!!! Seda veel mõlemas maadlusstiilis. Arvutus teeks selles 5 olümpiat x 2 medalit. Kindlasti maailma andekaim maadleja kelle kõrval Karelin oleks poisike ;) Lisaks siia veel vasaraheite rekord ja kuulitõuke medalid NSVLidust. Kahjuks venelased lasid tal minna ainult ühele OMile mille ta võitis maailmarekordiga, kõik matšid kokku alla 14 minuti ja loovutamata punktigi. 1956. aga said kolm Eestlast k.a. Kotkas küll olümpiale, kuid kaalumisele kedagi ei lastud. On ka ainuke Eesti maadleja kellest on maadluhull Venemaa kirjutanud oma wikipedias pikemalt. Nabil võib muidugi üld arvuga mööda minna Kotkast kui Peale Riot edasi maadleb, mis raskekaalus oleks reaalne kindlasti! Edu vägilasele !
???15. september 2014, 08:39
Kuidas aru saada, tegi ära Palusalule! Ajakirjanik, kes sellist iba suust, vabandust kirjasulest välja ajab ei kõlba selleks! Vähemalt maadlusspordist kirjutama mitte. PALUSALULE EI TEE KEEGI ÄRA!!!