Michael Schumacheri villa Glandis, Šveitsis.Foto: LAURENT GILLIERON
Vormel 1
15. september 2014, 15:07

Schumacheri villa on muudetud erahaiglaks, kus vormelilegendi eest hoolitseb meedikute miniarmee

Eelmisel teisipäeval Lausanne'i haiglast oma Glandi linnakeses asuvasse koju toimetatud vormelilegendi Michael Schumacheri eest hoolitseb meedikute miniarmee, kirjutab Saksamaa ajaleht Bild.

Lisaks Schumacheri abikaasale Corinnale ning lastele, 17aastasele Gina-Mariale ja 15aastasele Mickile viibivad nende villas pidevalt ka 15 spetsialisti (arstid, õed, assistendid, erinevat liiki terapeudid), kelle ülesanne on pikalt koomas lebanud Schumacheri eest hoolitsemine.

Maja üks tiib on selle kõige tarbeks ka ümber ehitatud ja meditsiiniaparatuuriga varustatud. Bildi sõnul on Schumacherid kulutanud kõvasti raha, et teha oma majast minikliinik. 254 päeva hingamisaparaadi all veetnud Schumacheri sõõrmeisse voogab aga nüüd värske õhk Genfi järvelt, mille kaldal kodumaja asub.

"Arvestatav osa arstide meeskonnast, kes praegu Michael Schumacheri eest hoolitsevad, koolitati välja meie spetsialistide poolt. Me järgime tema raviprotseduure ja oleme tema käekäiguga kursis," ütles Lausanne'i haigla esindaja Darcy Christen.

29. detsembril 2013 suusaõnnetuses raske peavigastuse saanud Schumacherit raviti esmalt 169 päeva Grenoble'i haiglas Prantsusmaal. 16. juunil transporditi ta kodule lähemale Lausanne'i ja eelmisel nädalal päriselt koju. Ilmselt loodetakse, et tuttavas keskkonnas kulgeb paranemine edukalt.

"Emotsionaalne stimulatsioon (tuttavad lõhnad, helid ja keskkond) on tõsise ajuvigastuse saanud patsientide ravis olulisel kohal. Iga vigastada saanud aju võib läbi positiivsete emotsioonide asju uuesti õppida," märkis Ulmi ülikoolihaigla ajuteadlane, professor Manfred Spitzer.

Michael Schumacher on seitsmekordne vormel 1 maailmameister. Nii palju MM-tiitleid pole võitnud ükski teine piloot.